Af - 02/11-15 07:15

Så er første dansker udtaget til OL i RioSå er første dansker udtaget til OL i Rio

Bryderen Mark O. Madsen er som den første danske atlet blevet udtaget til OL i Rio i 2016.

storybild

Godt skuldret, Mark! (Billede: Polfoto)

Mark O. Madsen er første mand på det danske holdkort til OL i Rio. Mandag blev bryderen udtaget af DIF’s bestyrelse på baggrund af en indstilling fra Dansk Brydeforbund.

- Det er en kæmpe ære at være den første, der bliver udtaget. Jeg har lige læst en artikel om, at danske atleter i øjeblikket klarer sig bedre sammenlignet med samme tidspunkt forud for OL i London, og det giver nogle gode vibrationer og en optimisme frem mod Rio, siger Mark O. Madsen i en pressemeddelelse.

Godt nyt til flygtninge: Nu må de stille op ved OL under OL-flag
Godt nyt til flygtninge: Nu må de stille op ved OL under OL-flag

Den 31-årige falstring er dermed klar til sit tredje OL. Op til OL i Beijing i 2008 var han meget offensiv i sine udmeldinger og annoncerede, at han gik benhårdt efter guldmedaljen. Han røg dog ud allerede i første runde, og op til OL i London bevægede han sig helt bevidst under radaren. Han klarede sig bedre i London, hvor han endte med at tabe bronzekampen. Denne gang vil han finde en mellemvej.

- Jeg drømmer om noget stort i Rio, og jeg drømmer også om en medalje. Det vil jeg gerne stå ved. Men brydekonkurrencen er bare noget helt specielt. Der er ikke seedning, og jeg kan møde den regerende verdensmester i første runde. Derfor har jeg fokus på mig selv og mine forberedelser, for her kan jeg gøre en forskel. Jeg kan ikke kontrollere, hvor gode de andre er, eller hvordan lodtrækningen bliver, konstaterer Mark O. Madsen.

Hans-Kristian Vittinghus afskriver drøm om OL-billet
Hans-Kristian Vittinghus afskriver drøm om OL-billet

DIF’s OL chef de mission, Morten Rodtwitt, er glad for at, at der nu er sat navn på den første atlet på det danske OL-hold. Et hold, som DIF og Team Danmark forventer bliver på cirka 135 atleter.

- Vi har arbejdet med OL i Rio i lang tid, men det er dejligt, at vi nu for alvor er i gang. Udtagelsen af Mark O. Madsen markerer, at vi går ind i en ny fase. High performance er nøgleordene for vores OL-arbejde, og vi vil sikre vores atleter optimale forberedelser. Dem får Mark nu, siger Morten Rodwitt.

LÆS OGSÅ: René Holten tager VM-guld i 1000 meter enerkajak

LÆS OGSÅ: Olympisk guldvinder redder to fra at drukne: - For fanden da, det er roeren

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx