Af Ritzau - 17/08-16 10:04

Kinesiske robotter giver landet historisk OL-fiaskoKinesiske robotter giver landet historisk OL-fiasko

Ifølge gymnastikkens øverste chef skyldes Kinas ringe OL, at landet har fastholdt en stil som robotter.

storybild

Verdensmester You Hao var blandt de mange kinesere, som skuffede fælt i gymnastikhallen ved OL i Rio. (Billede: Scanpix/Toshifumi Kitamura)

Bruno Grandi, præsident for det internationale gymnastikforbund (FIG), kritiserer kinesisk gymnastik i klare vendinger efter landets historisk dårlige OL.

For første gang siden 1984 vandt Kina ikke en eneste guldmedalje i gymnastik ved OL i Rio, hvor nationen kun samlede to bronzemedaljer i holdkonkurrencer.

Det er et historisk lavpunkt for den ellers så stolte gymnastiknation, men ifølge Bruno Grandi er det ikke svært at få øje på, hvorfor det er gået ned ad bakke for kineserne.

- De har fastholdt en robotagtig træningsstil, siger FIG-præsidenten til AFP og sammenligner med de asiatiske kolleger fra Japan, som omvendt er gået frem.

- Japan har forbedret øvelserne og er gået væk fra den østlige stil i koreografierne. De er mere vestlige i deres stil, hvilket vil sige mere harmonisk, fantasifuldt og kreativt.

Grandi, der stopper som præsident senere på året efter 20 år i sædet, anbefaler kineserne at kopiere de japanske gymnaster.

- De (japanerne, red.) er gået bort fra det traditionelle, og kineserne bør gøre det samme. Hvis de forbliver, som de er, er de robotter. De er perfekte på de geometriske linjer, men det rytmiske eksisterer ikke, siger Bruno Grandi.

Samlet set er Kina oppe på 51 medaljer ved OL i Rio indtil videre, heraf er 17 af guld. USA fører med 84 medaljer, hvor de 28 er af fineste karat.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx