Af Ritzau - 13/11-16 22:02

Magnussen kritiserer regnvejrsafbrydelser i BrasilienMagnussen kritiserer regnvejrsafbrydelser i Brasilien

Kevin Magnussen satsede med et hurtigt dækskifte, men afbrydelser gjorde, at han ikke fik udbytte.

storybild

Vejret var mildest talt elendigt i São Paulo, hvor Formel 1-feltet dystede søndag. (Billede: Scanpix)

Arrangørerne var for hurtige til at afbryde Formel 1-grandprixet i São Paulo, og kørerne burde have haft lov til at køre, selv om regnen væltede ned.

Det mener Kevin Magnussen efter et kaotisk grandprix med flere lange afbrydelser som følge af det dårlige vejr i den brasilianske millionby.

- Jeg synes ikke, man skal lave rødt flag, fordi det er for vådt. Det eneste sted, der var et problem, var i sving 11 og 12. Men så er man jo bare nødt til at sætte farten ned, siger Kevin Magnussen til TV3+.

- Jeg føler ikke, der havde behøvet at være rødt flag. Men det er måske også, fordi det ikke lige var til min fordel, lyder det.

En række kørere forulykkede og måtte udgå, men løbet blev grebet for forsigtigt an, mener danskeren, der sluttede som nummer 14.

- Da vi kom ud igen (efter afbrydelserne, red.), var det bag safety car i mange omgange. Det giver ingen mening, for banen bliver ikke tørrere af det. Vores dæk bliver bare kolde, siger Kevin Magnussen.

Han havde ellers taget initiativ straks fra start, og da løbet blev givet frit, kørte han straks i pit for at skifte til intermediate-dæk i forventning om, at vejret snart ville blive bedre.

Men den satsning blev ødelagt af de mange afbrydelser.

- Det var meget rodet.

- Jeg følte, det var det rigtige at gå på intermediate med det samme. Hvis ikke, jeg havde gjort, var der heller ikke andre, der havde gjort det. Jeg startede en bølge.

- Om det var det rigtige, ved jeg ikke. Hvis det havde stoppet lidt med at regne, ville jeg klart have haft en fordel, men så kom der et rødt flag, og så røg planen lidt ud af vinduet, siger Magnussen.

Sæsonens sidste grandprix bliver kørt søndag 27. november i Abu Dhabi.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Omar blev dødsdømt for terror: Nu bor...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx