Af - 05/02-14 09:21; Opdateret: 05/02-14 10:02

Druk, slagsmål og nul disciplin: Alt gik galt i SwanseaDruk, slagsmål og nul disciplin: Alt gik galt i Swansea

Det gik mildt sagt ikke godt i Swansea, lyder det fra flere britiske medier.

Bildstrecke im Grossformat »
Efter sine to år som assistenttræner skulle han stå på egne ben i Brøndby. Og det gav masser af sølvtøj til klubben: Et mesterskab, tre sølvmedaljer og to pokaltitler. Og på det personlige plan to kåringer som årets træner i Danmark. Det endte dog med et brud – da Michael Laudrup (og assistenten John 'Faxe' Jensen) ikke ville acceptere det tilbud om en kontraktforlængelse, som Brøndby kom med. Han ankom som afløser for tyske Bernd Schuster, der tog til Real Madrid. Men han formåede at fastholde den lille klub som en, der kunne drille de store. I et et succesrigt år var Getafe tæt på at slå Bayern München ud af Uefa Cuppen, og klubben nåede den spanske pokalfinale. Efter sæsonen sagde Michael Laudrup op – Getafe-ejer Angel Torres fortæller i bogen 'Michael Laudrup - En gentleman i nye klæder', at danskeren håbede på større opgaver. Eksempelvis i FC Barcelona, der dog ansatte en vis Pep Guardiola. Opholdet i den russiske hovedstad blev det absolut korteste i Michael Laudrups karriere. Kun syv måneder. Fyringen kom efter et pokalnederlag, og Michael Laudrup fandt sig aldrig til rette i klubben. I stedet tog sportsdirektør Valeri Karpin over – manden der i sin tid hyrede Michael Laudrup. Han ses her til højre. TIl venstre er det danskerens trofaste agent, Bayram Tutumlu. Det begyndte med uafgjort mod selveste Real Madrid, men sæsonen fortsatte i bunden af Primera Division. Ø-klubben reddede sig dog. Sportsdirektør Lorenzo Serra Ferrer og Michael Laudrup var dog mildt sagt uenige om transferstrategien, og det endte med at begge parter blev enige om at stoppe samarbejdet. Det var lidt som i Getafe, hvor en lille, men godt præsterende klub skulle føres videre efter en succesfuld manager, Brendan Rodgers. Og det gik godt: I februar 2013 vandt Swansea i Capital One Cup det første trofæ nogensinde, og Michael Laudrup forlængede kort efter sin kontrakt. Men i løbet af sommeren ødelagde en strid om transfer meget af forholdet mellem formand Huw Jenkins og Michael Laudrup. I februar 2014 blev danskeren fyret efter at en stribe af dårlige resultater havde sendt klubben ned i bunden af Premier League. Her ses Michael Laudrup undervejs i sin sidste kamp med Swansea - mod West Ham i lørdags. Det endte 0-2.

Druk på træningslejre, slagsmål mellem spillere og en udtalt mangel på disciplin.

Michael Laudrup-regimet i Swansea havde udviklet sig i en grim retning under den velpolerede overflade. Det skriver Mirror-journalisten John Cross.

Laudrup er ramt af sær forbandelse
Laudrup er ramt af sær forbandelse

Han gennemgår, hvad der egentlig er foregået bag facaden – på træningsanlægget i Swansea.
Og hvad der ledte frem til tirsdagens fyring af den 49-årige dansker.

I virkeligheden er der slet ikke tale om nyligt opståede problemer, for ifølge Mirror havde spillerne igennem længere tid klaget til formand Huw Jenkins over Michael Laudrups stil.

Manu Sareen har jobtilbud til Laudrup
Manu Sareen har jobtilbud til Laudrup

Han er 'tilknappet, ikke interesseret i træningen og nægtede sågar at stå for træningen, når det regnede,' skriver John Cross.

Den opfattelse deles i Daily Mail.

Tavs Laudrup: Derfor siger jeg ikke noget
Tavs Laudrup: Derfor siger jeg ikke noget

- Det virkede bare ikke. Det havde været udtrykt bekymring over træningen i et stykke tid, og det var blev åbenlyst, at det tingene ikke blev bedre i denne sæson, lyder det fra en kilde i Swansea til mediet.

Vedkommende siger videre: - Huw (Jenkins, red.) er tålmodig, og det har han vist gennem årene. Spillerne var ikke tilfredse med intensiteten, og de var ikke så velforberedte til kampene, som man kunne håbe på, siger kilden.

Laudrups fem klubber - og de fem grimme brud
Laudrups fem klubber - og de fem grimme brud

I Mirror gives flere eksempler på, hvordan spillerne havde svært ved at kapere den angiveligt manglende disciplin fra Michael Laudrup. Tilstanden uden for banen bliver beskrevet som 'totalt kaos':

* En træningslejr i Dubai endte i druk, fordi der ikke var andre regler, end at truppen skulle køre til og fra træning i samlet flok. Resten af tiden var til fri afbenyttelse.

Laudrups søn i chok: WTF!
Laudrups søn i chok: WTF!

* Midt i januar kom spillerne Chico Flores og Garry Monk op at slås under træningen, og politiet måtte tilkaldes for at skille dem ad. Ja, det er sidstnævnte, der er ny træner i klubben – Swansea afviste dog dengang, at den tidligere anfører skulle have grebet en mursten for at angribe den spanske holdkammerat.

* Klikedannelserne mellem de otte spanske spillere, som Michael Laudrup havde hentet til klubben, og alle andre, hvad udviklet sig til så stort et problem, at der måtte indføres særregler: Under måltiderne i klubregi måtte højst sidde tre spanske spillere ved hvert bord.

Laudrup-krise: Nu kan det ses på spillet
Laudrup-krise: Nu kan det ses på spillet

Muligvis havde klubformanden dog besluttet sig for fyringen for et stykke tid siden.

Ifølge Mirror fortalte Huw Jenkins mod transfervinduet slutning agenter og spillere, at de skrev kontrakt med klubben og ikke Michael Laudrup. Fordi han var på vej ud.

Er det Laudrups afløser i Swansea?
Er det Laudrups afløser i Swansea?

Dråben blev øjensynligt, at Michael Laudrup tog på ferie til Paris i to dage og gav truppen fri umiddelbart efter en slap indsats og et nederlag til West Ham i lørdags.

Også den tyske journalist Raphael Honigstein, der blandt andet skriver for Guardian og Espn, tror på det dystre billede af Michael Laudrups trænergerning i Swansea.

Bestyrelse brøler: Laudrup skal fyres
Bestyrelse brøler: Laudrup skal fyres

'Endnu en af de Premier League-managere, hvor image og virkeligheden ikke har noget med hinanden at gøre':


Michael Laudrup sluttede med kun en sejr i de seneste 10 Premier League-kampe, og i den kommende weekend venter lokalrivalerne Cardiff.

I en mail til flere danske medier har Michael Laudrup fortalt, at han ikke vil udtale sig i de første 'par dage'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Politiet kommer med ny udtalelse om...
bt.dk
Dansk popstjerne springer ud som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx