Af Ritzau - 17/12-16 10:15

Stolte danskere vil have EM-bronzemedaljer med hjemStolte danskere vil have EM-bronzemedaljer med hjem

De danske håndboldkvinder vil smide skuffelsen over semifinalenederlaget og snuppe bronzen fra Frankrig.

storybild

Danmark møder Frankrig i kampen om bronzemedaljen ved EM i kvindehåndbold i Sverige søndag eftermiddag. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Skuffelsen over nederlaget fredag aften til Holland i EM-semifinalen var til at føle på hos de danske håndboldkvinder.

Men nu sætter de alle kræfter ind for at hive en bronzemedalje med hjem fra turneringen, når kampen om tredjepladsen fløjtes i gang søndag mod Frankrig.

- Det vil betyde alt at få bronzemedaljer. Det vil være et symbol på, hvor god en turnering vi har haft og en virkelig god afslutning, siger bagspiller Mette Tranborg.

Der var ellers ikke mange, der havde spået Danmark de store medaljechancer ved dette års EM. Selv havde holdet en målsætning om at nå top-12.

- Jeg er rigtig stolt over, at vi står her og skal spille om bronze. Jeg er sikker på, at vi er klar til at gøre alt, hvad vi kan for at få en medalje. Det vil stadig betyde rigtig meget for os, siger anfører Stine Jørgensen.

Med et stærkt offensivt forsvar og dygtige skytter har de danske kvinder kæmpet sig blandt de fire bedste hold, og nu vil de have bronzemedaljer med hjem.

- Der var ikke mange, som havde forventet, at vi ville stå i en semifinale, så når vi kan få chancen for at tage noget med hjem, så har det stadigvæk overgået vores vildeste fantasi.

- Vi skal være sindssygt stolte af, hvor vi er nået hen, og vi skal nok være der søndag, når der bliver fløjtet op, siger stregspiller Kathrine Heindahl.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensens arbejde med at føre det danske kvindelandshold tilbage blandt verdens bedste har taget et stort skridt i den rigtige retning ved EM.

Han mener dog ikke, det får betydning for det videre arbejde med holdet, om det ender som nummer tre eller fire ved slutrunden.

- Men der er ingen tvivl om, at vi rigtig gerne vil have en bronzemedalje med hjem, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Yahya Hassan afbryder live-tv under...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx