Af Ritzau - 30/04-17 06:00

Herredoubler gør sig klar til danskerbrag i EM-finaleHerredoubler gør sig klar til danskerbrag i EM-finale

Det er en finalekamp, hvor alle kneb gælder, siger landstræner Kenneth Jonassen før danskerdrama.

storybild

Mads Pieler Kolding og makkeren Mads Conrad-Petersen er videre til finalen i EM, hvor de skal møde topseedede Mathias Boe og Carsten Mogensen. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Efter semifinalerne blev fire danske herredoubler skåret ned til to, der nu skal spille om guldet til EM i badminton søndag.

De er vant til at stå side om side og sende fjerbolde over nettet til træning i Brøndby. Men når danskerne står over for hinanden i finalen, er stemningen en anden, fortæller Mads Pieler Kolding.

Sammen med makkeren Mads Conrad-Petersen skal Kolding møde topseedede Mathias Boe og Carsten Mogensen.

- Det er anderledes at møde danskere, fordi man kender hinanden så godt. Og så alligevel ikke. Man kan ikke spille på samme måde, som man gør onsdag eftermiddag i vante omgivelser uden pres på, siger Kolding.

- Det er specielt, fordi vi også har det godt sammen uden for banen. Alle kan sætte sig ind i at skulle møde nogle gode venner i en sportsgren, hvor der både står prestige og penge på højkant, tilføjer makkeren Mads Conrad-Petersen.

Selv om danskerne kender hinandens styrker og svagheder, er det ikke sikkert, at det er en fordel i kampen, mener Mathias Boe.

- Jeg tror, det bliver en nervøs og intens affære. Vi ved, at de kan spille helt fantastisk, hvis man giver dem lov. Vi skal hjem og finde en taktik, der gør, at de ikke får lov, siger han.

Men det er ikke kun stemningen, der gør, at en danskerduel skiller sig ud. Når doublerne finder sig til rette på banen i Sydbank Arena, bliver det uden hjælp fra sidelinjen, fortæller landstræner Kenneth Jonassen.

- Vi læner os tilbage, følger kampen fra distancen og ser, hvordan de tackler det. De kender hinanden rigtig godt og er træningskammerater. Men det her er en kamp, hvor alle kneb stadig gælder, siger han.

I modsætning til andre lande møder danskerne ofte hinanden i turneringer, påpeger Jonassen.

- Det kan godt skabe en trykket stemning ved den første træning efter. Men det skal vi være stærke nok til at håndtere.

- Vi skal være hinandens værste konkurrenter, men samtidig stå sammen mod Asien for at nå vores målsætning, siger han.

Herredoublefinalen spilles som den anden kamp efter klokken 12 søndag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx