Af - 05/01-17 13:43; Opdateret: 05/01-17 14:03

Schmeichel: Dette er min bedste beslutningSchmeichel: Dette er min bedste beslutning

Et særligt karriereskridt som ung spiller har haft stor betydning for den succes, Kasper Schmeichel oplever nu.

Bildstrecke im Grossformat »
Kasper Schmeichel er ved at få skabt sig en stor karriere i Premier League og på det danske landshold Kasper er søn af den legendariske landsholdskæmpe, Peter Schmeichel. Her ses han som ganske ung med resten af familien. Selvom farmand Peter havde sin bedste periode i Manchester United, så startede Kasper sin karriere i Manchester City. I løbet af 4 år i Manchester City blev han udlejet op til flere gange. Her har han dog fået chancen, og redder et straffespark fra Arsenals Robin Van Persie. I 2009 skiftede Kasper Schmeichel til Notts County i den engelske League two. Her spillede han 43 ud af holdets 46 kampe i 2009/2010 sæsonen. Robin Van Persie stod igen overfor Schmeichel, da Schmeichel sæsonen efter skiftede til Leeds United. Her er det dog hollænderen, der ender som den store helt. I 2011 skiftede Kasper Schmeichel til Leicester City. I 2014 rykkede han op i Premier League med The Foxes, som holdet kaldes. Farmand Peter Schmeichel er rekordindehaveren for kampe hos det danske landshold. Det var dog først i 2013, at Kasper fik debut imod Malta. I sin blot anden sæson i Premier League formåede Leicester at gøre det umulige og vinde mesterskabstitlen i 2015. Kasper Schmeichel holdt i øvrigt buret rent hele 15 gange i sæsonen. Peter Schmeichel vandt Premier League med Manchester United hele 5 gange, og i sommeren 2015 kunne Kasper også skrive titlen på cv'et. Dermed var de det første far-søn par, der havde vundet turneringen. Efter mesterskabet kvalificerede Leicester sig for første gang til UEFA Champions League gruppespillet. Efter mere end 200 kampe for The Foxes, er Schmeichel stadig fast mand, og fremtiden ser lovende ud for Schmeichel junior.

Kasper Schmeichel har været vidt omkring i sin karriere. Se bare med her.

- Hvis du ikke spiller - hvad er pointen?

Spørgsmålet fra Kasper Schmeichel er retorisk. For i hans verden er det vigtigere, at spille kamp fast frem for at krydre bagdel på bænken.

Derfor tog han som helt ung spiller beslutningen om at forlade reservekeepertjansen i Manchester City til fordel for en fast plads i buret hos Notts County i den fjerdebedste engelske fodboldrække.

Her er de nominerede til årets danske fodboldspiller
Her er de nominerede til årets danske fodboldspiller

- Det var min attitude. Jeg ville hellere spille i den fjerde bedste række end at sidde på bænken i Premier League, fortæller Schmeichel i et interview til Spillerforeningen i forbindelse med hans nominering til årets spiller.

Den danske landsholdskeeper følte, at han som ung spiller ville udvikle sig bedre med fast spilletid, også selvom det betød, at han skulle træde adskillige trin ned ad fodboldrangstigen.

- Jeg var gået i stå City. Der var ingen muligheder for mig mere. Der var ikke noget spilletid, så for mig handlede det om at spille. Jeg var ligeglad, jeg skulle bare ud og spille, jeg dur ikke til at sidde på bænken, siger Schmeichel, som i sidste sæson var med til at vinde et sensationelt mesterskab med Leicester.

Schmeichel holder buret rent i Leicester-remis
Schmeichel holder buret rent i Leicester-remis

Han siger, at opholdet i Notts County har haft stor betydning for ham, og man fornemmer i interviewet, at klubben stadig har en stor plads i hans hjerte.

- Det tætteste på det fællesskab, vi har i Leicester, det var i Notts County. Vi vandt ligaen der også. Det var en stor oplevelse. Det er en kæmpe stor klub i England. En historisk meget stor klub - den ældste klub i verden. At gøre det med dem, med det sammenhold, vi havde, var fantastisk, siger Schmeichel.

Efter den succesfulde 2010-sæson i Notts County var den danske keeper en tur forbi Leeds i en sæson, før han havnede i Leicester i sommeren 2011.

Leicester-boss slår fast: Schmeichel er ikke til salg
Leicester-boss slår fast: Schmeichel er ikke til salg

Se hele interviewet med Schmeichel her:


LÆS OGSÅ: Presset Leicester-manager: Nu skal vi holde sammen

LÆS OGSÅ: Vred Schmeichel tog ordet efter skidt Leicester-halvleg

LÆS OGSÅ: Ekspert: Schmeichel-comeback kan løfte Leicester

LÆS OGSÅ: Dansk Leicester-talent går i Schmeichels fodspor

LÆS OGSÅ: Disse landsholdsspillere vil du helst ud med

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Salget er eksploderet: Se hvilke...
bt.dk
Gammel kending blev igen stoppet af...
bt.dk
Superstjerne vender hjem med flere...
bt.dk
LIGE NU: Brand i passagerbus...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx