Af - 17/02-14 08:03

Wilbek: Derfor overtager ny landstræner et godt holdWilbek: Derfor overtager ny landstræner et godt hold

Når Gudmundur Gudmundsson overtager det danske landshold til sommer, er det et velbalanceret landshold, Ulrik Wilbek har afleveret ham, mener forgængeren.

storybild

Ulrik Wilbek (th.) er glad for sin aflevering til Gudmundur Gudmundsson. (Billede: Polfoto/JENS DRESLING)

Tag Mads Mensah Larsen, tilsæt René Toft Hansen, og rør det sammen med en hel Jesper Nøddesbo. Så har du et perfekt miks: En unge spiller, en spiller i sin bedste håndboldalder og en spiller med erfaring.

Her er Wilbeks største og værste øjeblikke
Her er Wilbeks største og værste øjeblikke

Ulrik Wilbek er ganske tilfreds med det hold, han afleverer til sin håndplukkede efterfølger Gudmundur Gudmundsson.

- Han kan sige, at han ikke vil bruge helt så mange unge spillere, men det gør ikke noget, for han har mange i den bedste alder. Han kan vælge, at han vil have nogle af de ældre spillere væk, men så gør det ikke noget, fordi han har en masse unge spillere, der har været nøglespillere allerede, siger Ulrik Wilbek.

- Så man kan vælge, hvad man vil som ny landstræner, og man kan også vælge nogle nye typer, som jeg ikke valgte, som kan komme ind på holdet de næste par år. Der er under alle omstændigheder en stor basis, og der er mange spillere, der ville kunne fortsætte mange år endnu, siger han.

Nøddesbo gav øl på Wilbeks regning
Nøddesbo gav øl på Wilbeks regning

Ulrik Wilbek træder tilbage fra sit job som landstræner, når sommeren kommer, og lader islændingen overtage, mens han selv nøjes med jobbet som sportschef i DHF. Her vil han hjælpe med praktiske ting og sparring, som Gudmundsson selv ønsker det.

Efterfølgerens største udfordring bliver at håndtere det pres, der følger med at overtage et succesrigt hold, mener Wilbek:

- Jeg håber, at man i stedet for hele tiden at skulle sammenligne ham med ham, der var før, bare vil kigge på, hvordan Gudmundur er, hvordan han arbejder med holdet, og hvilke spillere han udtager.

Pytlick og Wilbek har haft positivt møde om fremtiden
Pytlick og Wilbek har haft positivt møde om fremtiden

Tror du, at du kunne have fået større succes her og nu, hvis ud havde droppet tankegangen om at mikse?

- Nej, det tror jeg ikke. Jeg synes, det er et redskab for succes, fordi jeg synes, det er en ny motivation, og jeg kan ikke rigtigt se, hvem der ellers skulle have været med.

Hvorfor ansatte du Gudmundur?

- Jeg synes, han er den dygtigste, der er.

Hvad er det, han er god til?

- Han er fantastisk god til håndbold. Han er fantastisk god til at gå i detaljen med tingene. Han er god til at se spillet og lave forandringer til spillet. Han er meget omhyggelig med at analysere, hvad der er sket. Han er også interesseret i at udvikle, og så er han også menneskeligt en god fyr. Så jeg synes, at der var alle de parametre, der skulle til. Og selvom han ikke er dansker, har han den danske kultur inde under jakken. Det med at være islænding, kunne snakke dansk og har været lidt i Danmark.

Hvordan skal du arbejde med ham?

Ligesom med Pytlick er det træneren og assistenttræneren, der bestemmer, hvordan dearbejder. Det, de gerne vil have, jeg gør, det gør jeg. Jeg bakker op og støtter op og prøver at lave alle de ting rundt om holdet, som træneren ikke nødvendigvis behøver. Det kan være at sørge for nogle praktiske ting under mesterskaberne og så videre. Hvor meget jeg skal blande mig er helt og holdent Gudmundur og assistentens afgørelse.

Bliver der forskel på måden, du arbejder med Gudmundur i forhold til Pytlick?

- Det kommer an på, hvad Gudmundur gerne vil have det. Jeg ved, hvordan Jan gerne vil have det.

Wilbek-æraen er  slut - sådan har han det
Wilbek-æraen er slut - sådan har han det

Hvordan vil han gerne have det?

- Han vil gerne have, at jeg kommer ned i pausen og lige siger to-tre ting om, hvad jeg har set oppe fra tiende række, og han vil gerne have, at vi sidder og evaluerer lidt efter kampene og sådan nogle ting. Det er jo ikke sikkert, at Gudmundur vil have det på samme måde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Let mad: Lene Hanssons madplan uge 17
bt.dk
Rane Willerslev: Jeg har både angst...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
Anne-Grethe Bjarup Riis efter sønnens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx