Af Ritzau - 12/10-16 09:13

Kina vinker farvel til endnu en landstrænerKina vinker farvel til endnu en landstræner

Gao Hongbo meddeler efter nederlag i VM-kvalifikationen til Usbekistan, at han stopper som Kinas landstræner.

storybild

Gao Hongbo er færdig som kinesisk fodboldlandstræner. (Billede: Scanpix/Stringer)

Kinas fodboldherrer skal igen have ny landstræner.

Efter tirsdagens 0-2-nederlag ude til Usbekistan har Gao Hongbo valgt at træde tilbage fra posten som kinesisk landstræner.

- Jeg vil forlade nationalmandskabet på grund af dårligt helbred, siger Gao Hongbo på et pressemøde ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Den afgående landstræner forklarer dog også, at han inden kampen mod usbekerne havde drøftet fremtiden med ledelsen i fodboldforbundet i Kina.

- Vi blev enige om, at hvis jeg ikke kunne skaffe et godt resultat mod Usbekistan, så ville jeg træde tilbage fra min post.

- Som et resultat af dette nederlag vil jeg gøre en ende på min tid i spidsen for Kinas fodboldlandshold, siger Gao Hongbo.

Kinas drøm om at komme med til VM i Rusland om to år hænger i en tynd tråd efter nederlaget i Usbekistan.

Kina er placeret på sidstepladsen i gruppen med blot ét point efter fire kampe. Kun de tre bedste ud af seks hold i gruppen har mulighed for at nå til VM.

Kinas præsident, Xi Jinping, har ellers udtrykt ambitioner om at vinde VM en dag og også blive værtsnation for en VM-slutrunde.

Pengene er ved hjælp af store virksomheder sprøjtet ind i den hjemlige liga, og masser af udenlandske stjerner er kommet til landet.

Det har bare ikke hjulpet Kinas fodboldlandshold, der er rangeret som nummer 78 i verden, og som i sidste uge tabte til krigsramte Syrien.

Gao Hongbo har selv spillet som angriber for Kina og også tidligere været landstræner i 2009-2011 for holdet. Han erstattede franske Alain Perrin, som blev fyret i februar.

Siden 2000 har Kina haft ti landstrænere - fem kinesiske og fem europæere.

Kina, der deltog ved VM i 2002 som den hidtil første og eneste gang, skal møde Qatar i den næste kamp i november.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx