Af - 15/06-16 14:06

Hun er Danmarks første kvinde i Le MansHun er Danmarks første kvinde i Le Mans

Lørdag starter 24timers-løbet i Le Mans for 84. gang. For første gang er der en dansk kvinde med – og hun glæder sig.

storybild

Christina Nielsen med sine medkørere Mikkel Mac og Johnny Laursen. (Billede: Scanpix)

Der er en ny pige i klassen, når 24-timers motorløbet i Le Mans bliver kørt i weekenden. Christina Nielsen på 24 år er den første danske kvinde nogensinde, der skal prøve kræfter med det legendariske løb.

Christina Nielsen vil dog hellere behandles som endnu en racerkører på lige fod med de andre, fremfor som den første kvinde.
Hun glæder sig til sætte sig bag rattet og trykke speederen i bund, men hun er vist også en smule nervøs, på den gode måde.

- Der er så meget, der kan gå galt, siger hun og remser op:

- Det at være debutant, at køre på en ny bane. Det er første gang, vi kun er tre kørere til et 24-timersløb, det er første gang, vi skal køre med LMP1 som trafik, det er første gang, vi skal køre Le Mans-setup på bilen, siger hun og lyder som en, der er sikker på, at hun kan klare det hele.

"Når hun tager hjelmen af, så breder det flotte lyse hår sig ud, og man kan se, hun er en kvinde. Men når hun er i bilen, så er det noget andet, der sker. Der har hun sat sig i respekt på en god og solid måde."
Tom Kristensen om Christina Nielsen.

Det kan hun også, mener selveste 'Mister Le Mans', Tom Kristensen. Han skal agere ekspert på Le Mans for Eurosport, og i den forbindelse har han masser af roser til overs for Christina Nielsen.

- Hun har sat sig i respekt på en god og solid måde. Det er hendes debut, og det spiller rigtig meget ind. Men umiddelbart har jeg kun lovprisende ord til overs for hende. Hun er ikke så gammel, men hun gør det godt i USA, og hun har mange kilometer på sig, siger han.

Og så mener han i øvrigt slet ikke, at det er et tema, at Christina Nielsen er en kvinde.

- Når hun har hjelmen på, så kører hun som de andre. Så er hun bare racerkører, siger Tom Kristensen, hvortil Christina Nielsen svarer:

- Det er derfor, han er så fantastisk!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx