Af Michael Bo Mortensen - 12/01-14 19:06; Opdateret: 12/01-14 19:29

Helle Thorning til EM-håndbold: Jeg er mest til fodboldHelle Thorning til EM-håndbold: Jeg er mest til fodbold

Helle Thorning-Schmidt er mest til fodbold, men er alligevel til EM-håndbold i Jyske Bank Boxen i Herning.

storybild

Statsminister Helle Thorning-Schmidt holdt søndag et kort pressemøde i mixedzone i Boxen før hun skulle se Danmarks første kamp under EM i herrehåndbold, Herning. (Billede: Polfoto)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) indrømmer, at hun bedst kan lide fodbold, men hun er også til håndbold, og blandt andet derfor var hun også blandt hædersgæsterne, da EM åbnede i Herning søndag aften.

- Det er en stor national begivenhed, som betyder meget for Danmark og danskerne, og derfor vil jeg også gerne være med på nærmeste hold, siger statsministeren.

Helle Thorning-Schmidt er godt klar over, at forventningerne til det danske hold er skruet godt i vejret. Både holdet selv og det meste af den danske nation har sat næsen op efter guldmedaljer, og sådan må det være, fastslår statsministeren.

- Det er fint at have høje forventninger. Men selvfølgelig skal vi også huske, at alle de andre også er kommet for det samme, siger hun.

Landets førstedame håber, at hun ved det næste topmøde i Bruxelles kan prale over for nogle af kollegerne med dansk EM-guld.

- Der er selvfølgelig nogle lande, hvor håndbold betyder mere end i andre lande. Men i de store håndboldnationer vil de lægge mærke til et godt resultat.

- Derfor skal vi gøre os umage og glæde os, når vi vinder - uanset om det så er et Melodi Grand Prix eller en håndboldslutrunde, siger Helle Thorning-Schmidt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx