Af Ritzau - 25/11-16 06:22

Curling-boss ser ingen grund til OL-bekymring efter EMCurling-boss ser ingen grund til OL-bekymring efter EM

Sportschef Ulrik Schmidt regner med to danske curlinghold ved OL trods begrænset succes ved EM i denne uge.

storybild

Det danske herrelandshold er ikke med ved VM i curling i 2017. Holdet kan dog godt komme til OL i 2018 takket være årets VM-sølvmedalje. (arkivfoto). (Billede: Scanpix/Fabrice Coffrini)

Både de danske curlingherrer og curlingdamer er rejst hjem inden weekendens medaljekampe ved EM i Skotland.

For herrernes vedkommende endte det med en sidsteplads og nedrykning, mens damerne akkurat kiksede billetten til semifinalen.

Med herrernes nedrykning står det klart, at Rasmus Stjerne og co. ikke er med ved VM i Canada i april og derfor ikke kan samle point ind til OL-kvalifikationen.

Sportschef i Dansk Curling Forbund, Ulrik Schmidt, regner dog stadigvæk med en OL-billet til herrerne, som skrabede adskillige point til sig med forårets VM-sølvmedaljer.

- Holdet har en del point i forvejen, og der er en fornuftig chance for, at det er nok til at kvalificere holdet til OL. Hvis det så viser sig, at det ikke er nok, så er der yderligere en kvalifikationsturnering om to pladser i slutningen af næste år.

- Der er ikke grund til at være bekymret, selv om der er en risiko for, at de ikke kommer med til OL, siger sportschefen.

Han havde selv store forventningerne til herrerne ved EM.

- Det er klart, at det var en skuffende præstation og et skuffende resultat. Omvendt må vi også sige, at det er et meget tæt felt, de har konkurreret i.

- Mange har slået hinanden på kryds og tværs, og herrerne har bare ikke ramt niveauet. Der har været mange tætte kampe, men det vinder man jo ikke på. Nu skal vi finde ud af, hvorfor det gik, som det gik, siger Ulrik Schmidt.

Curlingdamerne blev ramt af en skade til skipper Lene Nielsen i holdets fjerde kamp, og set i det lys var det imponerende, at Madeleine Dupont og de øvrige på holdet alligevel var med til at spille om en semifinaleplads til det sidste.

- Havde Lene været klar, så tror jeg også, de kunne have kæmpet med om medaljer. Jeg synes, at de har efterladt et ekstraordinært godt indtryk ved at kvalificere sig til VM i Kina alligevel, siger Ulrik Schmidt.

Sportschefen regner også med, at de danske damer skal være med ved OL i Pyeongchang, selv om holdets udgangspunkt ikke er lige så gunstigt som herrernes.

- Vi skal være rigtig optimistiske i forhold til OL. Hvis de kan komme på en sjetteplads eller bedre ved VM næste år, så burde en OL-plads være hjemme. Og ellers burde de kunne tage pladsen i en kvalifikationsturnering, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx