Af - 21/03-14 11:04

Kevin Magnussen-effekt: NU kan børnene gå til gokartKevin Magnussen-effekt: NU kan børnene gå til gokart

... uden at det koster kassen. Kevin Magnussens succes i Formel 1 sender bølger ned i rækkerne. Nu kan små børn for første gang sige: ‘Jeg går til gokart!’

storybild

(Billede: Hoch Zwei)

Kevin Magnussens succes i Formel 1 baner nu vejen for den næste generation af danske racerkørere.

I et forsøg på at udnytte ‘Kevin-effekten’ har danske gokartklubber som noget helt nyt åbnet op for, at børn kan ‘gå til gokart’, uden at far og mor skal investere tusindvis af kroner på dyrt udstyr, før de overhovedet ved, om sporten nu også er det helt rigtige for barnet.

Magnussens andenplads officielt i fare
Magnussens andenplads officielt i fare

- Vi kunne se, hvor det bar henad med Kevin Magnussen, så vi har sat et projekt i søen, hvor vi kan tilbyde et prøvemedlemskab, hvor man betaler for at køre, hver eller hver anden tirsdag, forklarer Jan Saltoft fra Hedelands Motorklub, som stiller to rigtige gokarts til rådighed.

Hidtil har det ikke været muligt for nybegyndere at låne brugbart udstyr over en længere periode. Hvis man ville prøve at køre mere end en tur eller to i en rigtig racer-gokart, skulle man købe sig en selv.

Mini Mag  flytter superliga-kamp
Mini Mag flytter superliga-kamp

Også i Vojens Karting Klub opruster man indsatsen over for børn med et prøvemedlemskab og låneudstyr i et par måneder i forsøget på at få nye unge kørere i folden.

'Klubben håber at se mange nye kartkørere i løbet af året, så den næste Kevin Magnussen kan starte sin karriere i Vojens,' skriver klubben i en pressemeddelelse.

Magnussens boss stiller krav: Det skal gå hurtigere
Magnussens boss stiller krav: Det skal gå hurtigere

Men det er ikke nok, at unge gokart-kørere bliver lokket til – de skal også overtales til at blive.

Det ved man af erfaring hos Team Danmark, som derfor har iværksat et projekt med aldersrelateret træning inden for motorsporten, efter samme principelle model, som har båret frugt i andre forbund.

Hamilton er vild med Magnussen
Hamilton er vild med Magnussen

- Det at have en stjerne giver en effekt på kort sigt. Kevins succes har givet klubberne et ‘window of opportunity’, men hvis ikke de er i stand til at skabe et godt og rart miljø, så stopper børnene med at komme igen, siger Jens Maibom, der er konsulent i Team Danmark.

LÆS OGSÅ: Forældre hånede Kevin Magnussen med hans far

LÆS OGSÅ: Formel 1 i København? Puha, det bliver dyrt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx