Af Ritzau - 16/03-17 17:45

Okore vil skræmme kliniske DolbergOkore vil skræmme kliniske Dolberg

Fysisk overlegenhed skal holde Ajax-angriberen Kasper Dolberg fra scoringer, siger FCK-stopperen Jores Okore.

storybild

FC København-stopperen Jores Okore ser frem til en startplads mod Ajax i torsdagens Europa League-kamp, og han glæder sig til opgaven. (Billede: Scanpix/Lafur Steinar Gestsson)

Jores Okore har ventet på chancen i FC København efter sidste sommers skifte fra Aston Villa.

FCK-træner Ståle Solbakken har kun brugt Okore i syv kampe i denne sæson, og torsdag aften venter den hidtil største opgave ude mod Ajax i returkampen i Europa Leagues ottendedelsfinale.

Mathias "Zanka" Jørgensen er ude med karantæne, og Okore er udset til at afløse FCK-anføreren og danne makkerpar med Erik Johansson i det centrale forsvar.

- Det er de store kampe, jeg glæder mig allermest til at spille. Jeg føler, jeg mentalt er klar til at spille, siger Okore.

FCK vandt det første opgør 2-1 i Parken, og i den kamp scorede Kasper Dolberg hollændernes enlige mål.

- Dolberg er en god spiller, som er farlig i boksen, så vi skal virkelig være opmærksomme på ham. Han er en klinisk afslutter, som scorer på de chancer, han får.

- Så det gælder om at holde ham til et minimum af chancer. Jeg har set ham spille et par kampe, og han har gjort det rigtigt godt, siger Okore.

Dolberg stod alene med FCK-backen Peter Ankersen i feltet, da den danske landsholdsangriber scorede i sidste uge, og det må ikke gentage sig, understreger Okore.

- Det bliver ikke inde i boksen, han får lov til at stå fri. Der bliver masser af fight mellem mig og ham, hvis han kommer derind.

- Det passer mig helt fint, at han ikke er så fysisk stærk. Det kan være, jeg skræmmer ham lidt, og at det holder ham ude af boksen. Han skal ikke have noget gratis.

- Jeg regner med, jeg kan holde ham ude af feltet, så han ikke får lov til at score. Jeg regner med at være fysisk overlegen mod ham, lyder det fra Okore.

Han har stået over for stærke angribere som Graziano Pellè, Sergio Agüero og Olivier Giroud i Premier League.

- Jeg har erfaring med at spille mod gode angribere, så det skal nok gå. Jeg skal nok bare lige ind i tempoet og finde mig selv. Jeg frygter ikke noget. Jeg er ikke bange, siger Okore.

Solbakken vurderer da også, Okore er klar til opgaven mod Ajax.

- Jores ser komfortabel ud og har gjort det godt til træning.

- Jores mangler måske lidt i positionsspillet, når det går hurtigt. Vi har holdt nullet i alle de kampe, han har spillet i år, og det må gerne gentage sig, siger Solbakken.

Okore anbefaler dog ikke, at FCK spiller på at blot at holde nullet i Amsterdam.

- Det vil være en dum idé at spille på et uafgjort resultat. Der kan ske meget i en kamp. Jeg synes, vi skal gå ud og angribe kampen, som vi gjorde på hjemmebane.

- Vi skal spille vores spil og prøve at vinde kampen, så det bliver sværere for Ajax at gå videre, siger Okore.

Torsdagens Europa League-kamp går i gang klokken 21.05.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx