Af - 15/12-15 09:10

Martins vanvittige halve år: - Træner nummer fire ryger også snartMartins vanvittige halve år: - Træner nummer fire ryger også snart

Martin Spelmann har oplevet 'det hele på den halve tid' siden han skiftede til tyrkiske Genclerbirligi i sommer.

storybild

Martin Spelmann i OB-trøjen. Her gjorde han det så godt i foråret, at han blev solgt til Tyrkiet. (Billede: Polfoto)

- Det har været meget turbulent. Vi har lige fået fyret træneren igen i dag, siger Martin Spelmann, da han skal fortælle om sit halve år i tyrkiske Genclerbirligi.

Et halvt år, der har budt på skiftende sportsligt succes og skiftende trænere: Den nye træner er Martin Spelmanns fjerde, og nummer fem kommer formentlig til årsskiftet.

- Og så kan vi starte forfra igen. Det er en rutsjebane! Jeg søgte en udfordring, og det har jeg i den grad fået. Nye trænere har altid fire-fem spillere med, og du ved ikke om du så er en af dem, der skal ud. Det er lidt et cirkus, siger den 28-årige dansker.

- Man kunne ryge ud af truppen på en dårlig tæmning. Det var barsk! Er du ikke en, som træneren har skaffet, så du en andens, og så... siger han.

Droppede Danmark for at følge kærligheden - til en fodboldklub
Droppede Danmark for at følge kærligheden - til en fodboldklub

- Det var en lang sej kamp med den her træner, og så kom jeg endeligt til at spille, så fik jeg to kampe på den offensive midtbane, og spillede fantastisk, og så ud af det blå røg jeg ned og skulle afløse en på højre back: Det var doomed to fail. Jeg tror, træneren håbede, at vi ville fejle, så han kunne hente sine egne spillere i vinduet, men så længe holdt han ikke, siger Martin Spelmann, som trods alle besværlighederne er glad for, at han tog til Tyrkiet - selv om han savner OB.

- Jeg var ved at køre træt i det i Danmark, og jeg savner OB sindssygt meget. Men jeg fortryder på ingen måde! siger han.

- Min personlige målsætning er at blive her til sommer eller tage et år mere, og så skifte til noget større hernede. Men det kræver at jeg får chancen, så jeg skal forsøge at få den nye træner til at kigge min vej, siger han.

- Klubberne betaler godt hernede kontra de danske. De andre klubber betaler endnu bedre, men Genclerbirligi betaler til tiden. I Konyaspor har spillerne ikke fået løn i syv måneder, og så er der jo ligefedt, hvis man ikke ser pengene, som han siger.

Hvis det lykkes for Martin Spelmann at få den nye træner til at sætte ham på en af favoritpositionerne på midtbanen, så ser han gode muligheder for at imponere:

- Der er ikke så meget taktik hernede, og en spiller som mig med mine aggressive løb overfor et forsvar, der står hulter til bulter. Det er næsten for godt til at være sandt, siger han.

Christian er kæmpe Brøndbyfan - men kommer aldrig til at se en kamp
Christian er kæmpe Brøndbyfan - men kommer aldrig til at se en kamp


Det samme kan bestemt ikke siges om Genclerbirligis sæson hidtil: Holdet røg under stregen i weekenden, og på de kanter kan det ofte medføre ubehagelige episoder med holdets fans, men ikke hos Martin Spelmanns klub:

- Vi skal prise os lykkelige over, at vi ikke har så mange fans. 90 procent af alle hernede holder med de tre store. De er Besiktas-, Galatasaray og Fenerbahce-fans alle sammen. Selv dem jeg møder i klubben siger 'kan du ikke lige skaffe den og den trøje?," siger han og fortæller så om mødet med den tidligere FC København-spiller Atiba Hutchinson, der i dag spiller for Besiktas:

- Jeg fik Atiba Hutchinsons trøje - og så fik jeg ham til at skaffe en ekstra trøje til vores egen trøjemand - og han har arbejdet her i klubben i 15 år!

Så længe bliver Martin Spelmann nok ikke - selv om han trods alt er glad for at være, hvor han er.

LÆS OGSÅ: Euroman-forbandelsen hærger: Flere danske sportsstjerner er blevet ramt - se her hvem

LÆS OGSÅ: Kjær efter svært efterår: Nu må det godt gå vores vej

LÆS OGSÅ: Simon Kjær gør comeback med selvmål i storkamp

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx