Af Ritzau - 17/08-16 07:23

Åge Hareide vil have mere kynisme på landsholdetÅge Hareide vil have mere kynisme på landsholdet

Åge Hareide vil bygge et fort på hjemmebane i VM-kvalifikationen. Større kynisme bliver en af byggestenene.

storybild

Åge Hareide udtog tirsdag truppen til testkampen mod Liechtenstein og til VM-kvalifikationskampen mod Armenien. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

Spillerne på det danske fodboldlandshold skal være endnu mere målrettede og indstillede på at vinde uanset prisen, når VM-kvalifikationen begynder med en kamp mod Armenien 4. september.

Det siger landstræner Åge Hareide, som tirsdag satte navne på 21 af de spillere, som kan få en rolle i kampen.

- Vi skal være lidt hårde i skallen. Det betyder, at man sætter sig et mål, og at man arbejder for at nå det mål.

- Så bruger man de midler, som findes, og som er lovlige for at nå til målet. Der kan vi lære meget af individuelle idrætsudøvere.

- Vi skal skabe et hold, som er hårde nok mod hinanden og mod sig selv. Spillerne skal vise, at det koster enormt meget at vinde fodboldkampe, og vi skal bruge alle midler for at vinde en kamp.

- Jeg siger ikke, at vi ikke har været kyniske nok tidligere, men vi kan for eksempel se FCK i Europa er hårde i skallen.

- De er gode på de afgørende øjeblikke. Det koster, og det gør ondt at vinde, men det føles utrolig godt efterfølgende, siger Åge Hareide.

Nordmanden håber på, at indstillingen kan være med til at gøre det danske landsholds hjemmebane i Telia Parken til et fort. Her skal tre af efterårets fire VM-kvalifikationskampe spilles.

- Jeg er meget optaget af, at vi skal holde fokus på os selv. Vi har tre ud af fire kampe i efteråret hjemme i Parken, og de bliver afgørende for vores muligheder for at komme til VM. Vi skal bygge vores eget fort i Parken, så vi bliver svære at spille mod.

- Det bliver svært mod Armenien, som kommer til at have ti mand på egen banehalvdel. Så vi skal øve os i at spille mod et kompakt forsvar. De vil komme med et udgangspunkt om at få et point, og så håber de på at få mål på et kontraangreb.

- Men vi skal bygge et fort og have ni point i de tre kampe, siger Hareide.

De øvrige to hjemmebanemodstandere i VM-kvalifikationen dette efterår er Montenegro og Kasakhstan.

Inden kvalifikationen går i gang, møder Hareide og co. Liechtenstein i Horsens 31. august.

Den modstander er ifølge Hareide valgt, fordi de spiller på samme defensive måde, som Armenien forventes at gøre fire dage senere.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki viser helt anderledes...
bt.dk
X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx