21/09-14 21:00

FCN stopper FCM's gode stimeFCN stopper FCM's gode stime

Efter fem sejre i træk tabte topholdet FC Midtjylland søndag med 1-2 til FC Nordsjælland.

storybild

(Billede: Panduro Jens)

Et særdeles veloplagt FC Nordsjælland-mandskab overrumplede med hurtigt spil Superligaens førerhold i søndagens sene kamp og vandt med 2-1 over topholdet FC Midtjylland.

Midtjyderne har ellers været flyvende i denne sæson, og med undtagelse af nederlaget til AaB i anden spillerunde var det inden søndagens kamp blevet til lutter sejre.

Delaney: - Værsgo, fans!
Delaney: - Værsgo, fans!

FC Nordsjælland har dog godt fat i sidste års nummer tre, som nu er blevet besejret i de seneste fire indbyrdes opgør, og Farum-mandskabet har generelt for vane at være ganske stærke hjemme på kunstgræsset i Farum.

Det blev endnu engang bevist søndag aften, hvor Ivan Runje allerede efter knap tre minutter var tæt på at bringe hjemmeholdet foran, da han snittede et frispark videre med hovedet, men FC Midtjyllands defensiv fik lige netop afværget.

Dario Dumic: Agger må være tilfreds med os
Dario Dumic: Agger må være tilfreds med os

I ganske højt tempo bølgede kampen derefter frem og tilbage, men FC Nordsjællands forsøg på vriste gæsternes defensiv op med hurtigt pasningsspil udmøntede sig i første omgang ikke rigtigt i store chancer.

Derfor var det heller ikke underligt, at næste store tilbud kom fra endnu en dødbold, da Kasper Lorentzen var uhyre tæt på med hælen efter et hjørnespark midt i halvlegen. Bolden sneg sig dog uden om stolpen.

Ståle: Jeg er imponeret over Agger
Ståle: Jeg er imponeret over Agger

Derefter fik FC Midtjylland bevist noget af den ærgerrighed, der inden søndag havde skaffet holdet 18 point i syv kampe, og nærmest ud af ingenting fik holdet fremtvunget to store chancer til costaricanske Marcos Ureña.

Særligt da angriberen blev sendt helt alene igennem Sylvester Igboun, så blot fantastisk defensivt arbejde af Anders Christiansen forhindrede et føringsmål.

Familiefar raser: Blev smidt ud af Parken for at klappe
Familiefar raser: Blev smidt ud af Parken for at klappe

Dermed kunne FC Nordsjælland være fint tilfreds med at gå til pause med 0-0 på måltavlen, og i pausen må træner Ólafur Kristjánsson have fundet formlen på succes, for i hvert fald kom hjemmeholdet flyvende ud til anden halvleg.

Pludselig flød det karakteristiske pasningsspil som smeltevand fra en islandsk gletsjer, og så blev 0-0 på tavlen byttet ud med 2-0 på bare otte minutter via et følt langskud fra Uffe Bech og dernæst en kontrolleret flugter fra Kasper Lorentzen.

FCK 'Bash-ede' Brøndby i Parken – selvfølgelig
FCK 'Bash-ede' Brøndby i Parken – selvfølgelig

Så hjalp det ikke meget, at FC Midtjylland de sidste 10 minutter fik sat en flot slutspurt ind.

Ganske vist fik Rilwan Hassan med et godt mål reduceret til 1-2, men mere blev det ikke til for FC Midtjylland, som nu er oppe på to nederlag i denne sæson.

Billede af pantsamler skaber debat: Se det her
Billede af pantsamler skaber debat: Se det her

Holdet fører dog fortsat Superligaen med 18 point, mens FC Nordsjælland med sejren har bragt sig op på tredjepladsen med 16 point.

LÆS OGSÅ: OB smed sejren væk - fanget i bunden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har fem børn og 18 år yngre kæreste:...
bt.dk
'Ja, jeg onanerer. Det gør din...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
Jeg blev ringet op af en fremmed...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx