16/03-16 17:18

Spilekspert: Hemmingsen-bommert værre end Wichmann-sagSpilekspert: Hemmingsen-bommert værre end Wichmann-sag

Den tidligere topspiller Carsten Hemmingsen fik onsdag sin straf for at spille imod sit eget Middelfart-hold.

storybild

Den tidligere AB-spiller Carsten Hemmingsen fik onsdag sin straf for at spille imod sit eget Middelfart-hold. (Billede: Polfoto/Ole Steen)

Sagen om Carsten Hemmingsen, der som Middelfart-træner spillede mod sit eget hold, er langt mere alvorlig end den berømte matchfixing-sag mod FC Vestsjælland-spilleren Kristoffer Wichmann, mener spileksperten Steffen Dam.

Dengang fik Wichmann knapt fem måneders karantæne og en bøde på 25.000 kroner for at have spillet minimum 9.000 kroner på sit eget hold.

- Wichmann-sagen blev blæst fuldstændig ud af proportioner. Der var efter min mening ikke skyggen af matchfixing, da han jo aldrig spillede mod sit eget hold.

- Med Carsten Hemmingsen har vi altså en træner, der har spillet på, at hans eget hold skulle tabe. Det er langt mere alvorligt, siger Steffen Dam til onlinemediet BetXpert.

Carsten Hemmingsen fik onsdag seks måneders karantæne og en bøde på 25.000 kroner for blandt andet i to tilfælde at have spillet imod sit eget hold, da han sidste sæson var træner for Middelfart i den danske 2. division.

Den daværende Middelfart-træner spillede på, at hans eget hold skulle tabe mod Brabrand og Aarhus Fremad.

- Det er på alle måder fuldstændig uacceptabelt. Vi er inde at pille ved den dybeste integritet i sporten.

- Når man som træner spiller på modstanderholdet, så har man jo et ben i hver lejr. Og uanset hvad han siger, så kan det jo et eller andet sted influere på de beslutninger, han tager som træner under kampen, mener Steffen Dam.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx