Af - 21/09-15 21:00

Buttons McLaren-exit: - Kæmpe mulighed for MagnussenButtons McLaren-exit: - Kæmpe mulighed for Magnussen

Jenson Button ligner en færdig mand hos McLaren. Kevin Magnussen giver ung konkurrent baghjul i kampen om sædet, mener ekspert.

storybild

Kevin Magnussen er favorit til at tage det eventuelle ledige sæde, som Jenson Button måtte efterlade hos McLaren. (Billede: Polfoto)

Jenson Button stopper! Det rygte kunne flere britiske medier annoncere i dag.

Angiveligt er den britiske Formel 1-stjerne træt af bøvlet på McLaren-teamet, hvorfor den 35-årige eks-verdensmester annoncerer sin tilbagetrækning fra Formel 1-sporten ved næste weekends grandprix i Japan.

Britiske medier: Button gider ikke mere McLaren
Britiske medier: Button gider ikke mere McLaren

Dermed åbner der sig en gylden mulighed for McLarens danske reservekører, Kevin Magnussen, som er på intens jagt efter et af de få tilbageværende Formel 1-sæder i næste sæson.

- Det ville være naturligt for McLaren at tage Kevin. De ved, hvad han kan: Han har arbejdet med dem hele året, hvor han har været med i alt arbejdet med udviklingen af motoren, han har kørt simulatoren og har desuden en Formel 1-sæson på cv’et, siger Formel 1-ekspert på Viasat, John Nielsen.

Øv for Kevin: Grosjean tager amerikansk Formel 1-sæde
Øv for Kevin: Grosjean tager amerikansk Formel 1-sæde

Hvis Button stopper er det dog ikke givet, at det ledige sæde går til danskeren. Holdet har også en anden ung dygtig kører på lønningslisten: belgiske Stoffel Vandoorne, som har kørt sit navn varmt i GP2-serien, som han fører.

Magnussen har derimod været fanget i et limbo i år, hvor han ikke har kunnet bevise sit værd i et race (bortset fra en enkelt reservetjans for Fernando Alonso i det australske grandprix i marts).

Mindre hold kan køre Magnussen op i Formel 1-hierarkiet
Mindre hold kan køre Magnussen op i Formel 1-hierarkiet

John Nielsen mener dog, at 'Kmag' bør være et skridt foran Vandoorne:

- Kevin er dygtigere. Jeg har sagt det før: Han er VM-vinder, som bare skal have chancen. Det år han har haft ude, har gjort ham mere målrettet og givet ham mere selvtillid. Han vil være en anden type, hvis han kommer tilbage. Så vil han være den, der viser retningen for holdet – modsat sidste år, hvor han var alt for ydmyg.

LÆS OGSÅ: Magnussens manager: Kevin taler med flere teams

LÆS OGSÅ: Cykelstyrt koster Kevin Magnussen tre ugers pause

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx