Af - 23/10-16 22:45

Optur! Magnussen sætter Renault-rival til vægsOptur! Magnussen sætter Renault-rival til vægs

Kevin Magnussen bestod sin eksamen ved USA's grandprix. Desværre sluttede han lige uden for point-placeringerne.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

Kevin Magnussen i aktion på banen i Austin i USA's grandprix.

I det måske hidtil vigtigste grandprix i sæsonen leverede Kevin Magnussen varen. Med en 11.-plads i Austins Grand Prix viste Magnussen, at han bestemt har sin berettigelse i Formel 1.

Danskeren startede nede på en 18.-plads efter en skuffende kvalifikation lørdag. Kevin Magnussen kørte sig dog stille og roligt op gennem feltet og konsoliderede sig i størstedelen af løbet på omkring 13.-, 14.-, 15.- og 16.-pladsen.

Tøvende teamchef har Magnussen på radaren
Tøvende teamchef har Magnussen på radaren

Her blev han presset af sin Renault-makker Jolyon Palmer, men han afviste ham, da muligheden for bød sig for at overhale for briten på 34. omgang. Herfra kørte Magnussen hurtigere tider end Palmer.

Endnu bedre blev det, da danskeren med 11 runder tilbage valgte at gå i pit og skifte til supersoft-dæk. Det gav ham racets hurtigste omgangstid! Og han hentede omkring tre sekunder på Palmer per omgang.

Utålmodig Magnussen føler sig sikker på Formel 1-fremtid
Utålmodig Magnussen føler sig sikker på Formel 1-fremtid

Kort efter overhalede Magnussen Palmer, og så gik jagten ind på Daniil Kvyat på 11.-pladsen. Ham nåede den hurtige Roskilde-knægt også, og det endte i en noget kontroversiel overhaling af Kvyat, der sendte dnaskeren op på slutplaceringen nummer 11.

Overhalingen vil løbsledelsen dog efterfølgende vurdere.

Lewis Hamilton vandt i sikker stil foran sin Mercedes-rival Nico Rosberg og Daniel Ricciardo (Red Bull). Dermed skabte han fornyet spænding om VM-titlen. Rosberg er dog stadig i komfortabel føring.

Magnussen: Jeg venter gerne længe på Renault
Magnussen: Jeg venter gerne længe på Renault

Det var god timing med en solid præstation fra den danske Renault-kører. I disse uger kører spillet om pladserne i næste års Formel 1-sæson som en sidehistorie, der - i hvert fald her i Danmark - overskygger duellen om VM-titlen mellem Lewis Hamilton og Nico Rosberg.

For selvfølgelig kører Kevin Magnussen ikke med om podiepladser eller grandprix-sejre. Som altid gælder det for danskeren at vise sit talent frem i den ikke synderligt konkurrencedygtige Renault-racer.

Ærlig Kevin Magnussen: Her er min svaghed
Ærlig Kevin Magnussen: Her er min svaghed

Nærmere bestemt hedder opgaven: Lad vær med at dumme dig og kør stærkere end din holdkammerat - og kør da også hellere end gerne stærkere end dine nærmeste konkurrenter i de andre knap så hurtige biler. Og havner du i top 10, så er det mere end fabelagtigt.

Disse ting er især vigtigt, nu hvor kandidatfeltet til det andet sæde på Renault-teamet i 2017 ved siden af Nico Hülkenberg ifølge forlydender reelt er snævret ind til tre kandidater: Esteban Ocon, Jolyon Palmer - og Kevin Magnussen.

Britiske eksperter tror Kevin Magnussen ryger ud
Britiske eksperter tror Kevin Magnussen ryger ud

I det lys gjorde det danske F1-håb en solid figur på Circuit of the Americas. For havde Magnussen dummet sig på banen i Austin, så lyder det fra eksperter, at han kunne have kørt sig ud af billedet til en plads på Renault-teamet.

Men Kevin viste klassen blandt andet ved klart at distancere Jolyon Palmer.

Renault-håbet lever dermed, må man formode.

- Jeg kan gøre, hvad jeg vil. Men jeg vil helst blive her, som Magnussen sagde til TV3+ inden løbet i Austin.


LÆS OGSÅ: Renault-afklaring kan trække ud i uger

LÆS OGSÅ: Eksperter om Magnussen-tweets: En del af hans strategi

LÆS OGSÅ: Ekspert: - Kevin kan stadig blive verdensmester

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen starter som nummer 18 i USA

LÆS OGSÅ: Holdkammerat sætter Magnussen på plads i sidste træning

LÆS OGSÅ: Magnussen er beskeden optimist efter god træning i USA

LÆS OGSÅ: Magnussen imponerer med hurtig træningstid i USA

LÆS OGSÅ: Renault-rival: Magnussen og jeg burde få mere ros

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx