Af Ritzau - 13/09-16 19:06

Solbakken regner med Porto som gruppevinderSolbakken regner med Porto som gruppevinder

Ståle Solbakken og FCK kender alt til FC Porto, som han forventer vinder FCK's gruppe i Champions League.

storybild

Ståle Solbakken skal for fjerde gang i sin karriere føre FC København gennem et Champions League-gruppespil. (Billede: Scanpix/Claus Bech)

FC København indleder onsdag Champions League på udebane mod FC Porto, og det kan meget vel være gruppevinderen, som FCK møder i sin første kamp.

FCK-manager Ståle Solbakken har i hvert fald portugiserne som favorit i forhold til gruppens øvrige hold: Leicester, Club Brugge og FCK. Det siger nordmanden på et pressemøde forud for onsdagens kamp.

- Hvis I vil vide, om jeg tror, at Porto bliver nummer et i truppen, så ja, det tror jeg, de bliver.

- Forskellen på Porto og Leicester er den erfaring, som Porto vil have med at spille i turneringen. De har en lettere liga at spille i, end Leicester har. Leicester får ikke point regelmæssigt og skal fokusere på ligaen ved siden af.

- Porto vil selvfølgelig også gerne vinde ligaen, men de er overlegne sammenlignet med mange af de andre hold, og derfor kan de hvile nogle af spillerne på de rigtige tidspunkter, siger Solbakken.

I weekenden hvilede Porto flere af de spillere, som formodes at starte inde i onsdagens kamp, da Vitoria Guimaraes blev slået 3-0.

Ståle Solbakken forventer at møde et Porto-hold, som hele tiden kan ændre de offensive planer.

- Jeg har set Portos seneste fem-seks kampe, og det er et meget stærkt hold. De har dygtige individuelle spillere, som kan spille på flere positioner, så de kan ændre formationer, lige som de har gjort i de seneste kampe. Det skal vi være forberedt på, siger Solbakken.

Nøglen til FCK-succes bliver en stærk defensiv.

- Vi spiller åbenlyst mod et meget stærkt hold. Hvis vi ikke præsterer som en god enhed defensivt, har vi ikke en chance. Hvis vi er gode defensivt, er det også lettere at sætte noget op offensivt.

- Vi vil forhåbentlig vinde bolden i situationer, som kan gøre os farlige den anden vej. Det vil også give selvtillid.

- Vi har spillere, der er kan nogle ting med bolden, men vi har også spillere, der ikke kan så meget med bolden, siger Ståle Solbakken og klapper en leende William Kvist i brystkassen.

Onsdagens kamp begynder klokken 20.45.

/ritzau

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx