Af Ritzau - 12/10-16 08:23

Danske aviser nedsabler Hareide og landsholdetDanske aviser nedsabler Hareide og landsholdet

Det danske fodboldlandshold får en hård kritik i de danske aviser efter nederlagene mod Polen og Montenegro.

storybild

Landstræner Åge Hareide må påtage sig en del af skylden for, at Danmark er i fare for at misse tredje slutrunde i træk efter nederlag til Polen og Montenegro, skriver de danske aviser. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

De danske aviser viser ingen nåde dagen efter Danmarks skuffende 0-1-nederlag hjemme til Montenegro i VM-kvalifikationen.

Ovenpå lørdagens 2-3-nederlag ude mod Polen er danskerne lige nu langt fra VM-slutrunden i Rusland om to år.

Det er ikke mindst landstræner Åge Hareides ansvar, mener Troels Henriksen, Jyllands-Postens sportsredaktør:

- Efter disse 190 minutters fodbold er der også et træneransvar, som skal placeres. Hareide har hverken ramt den rigtige startopstilling eller taktik i disse to kampe.

- I Polen blev Danmark så overrasket over hjemmeholdets defensive indstilling, at det ikke formåede at omstille sig.

- Mod Montenegro manglede landsholdet den basale ånd og vildskab, som vikingen på Øvre B netop antydede, at det var fuldt af.

- Det er, undskyld mig, simpelthen for ringe. Hareides 3-5-2-system virkede hverken i Polen eller her til aften, og hans justeringer var skæve.

Søren Olsen, Politikens fodboldredaktør, forsøger at analysere, hvad der gik galt mod Montenegro:

- Der var uendelig svært at se en klar linje i spilopbygningen. Det handlede mest om enkeltmandsaktioner, spark fremad og løb uden et tydeligt formål.

- Det var noget idéforladt, overgearet og krampagtigt rod med mange misforståelser. Delaney, Fischer og Poulsen viste da stor energi, men brugte ofte kræfterne forkert.

- Spillet hang slet ikke sammen. Og man så rådvildhed i holdet, der manglede en leder til at svinge taktstokken.

Heller ikke Allan Olsen, Ekstra Bladets sportsredaktør, er imponeret over de danske præstationer og kalder kampene "en fuldbyrdet fiasko":

- Der var vel for alvor ingen, der havde troet, at verdensranglistens nummer 105 skulle sætte en ordentlig træstamme i hjulet på de danske VM-drømme, men det var vel det, som Montenegro præsterede i Parken.

- Med nogenlunde samme opskrift som Polen, i øvrigt: Stik Danmark bolden, gutter, de flytter den alligevel ikke så hurtigt - og så pakker vi os med fem-syv mand i bagkæden og laver et par kontraløb.

- Som Åge Hareide selv havde pointeret, så skal hjemmekampene vindes, hvis man gerne vil en tur til Rusland i 2018 - og selv om det er tidligt, at dømme det hele Åge’r and out, så begynder det at stramme til for Hareides landshold.

Søren Hanghøj, BT's fodboldkommentator, mener, at Hareide ramte forkert med startopstillingerne i de to kampe:

- Landstræneren har sin del af aktierne i de seneste fire dages danske landsholdsnedtur. Den nye stemning, han har bragt ind på holdet, siden ankomsten i marts, er prisværdig.

- Men uden medfølgende resultater ender det desværre ud i en hul og ligegyldig fornemmelse, lyder kritikken.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx