01/04-14 23:17

Atletico hamlede op med gigantiske BarcelonaAtletico hamlede op med gigantiske Barcelona

Batrcelona skulle have haft mere ud af det første Champions League-opgør mod Atlético Madrid.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Når man har siddet så meget på bolden, som tilfældet var med Barcelona i det første Champions League-opgør mod Atlético Madrid, så er 1-1 bare ikke nok.

Hjemme på Camp Nou skulle catalonierne have vundet med de to-tre mål, der ville have givet en behagelig stødpude inden returkampen i næste uge.

Bayerns besvær i Manchester
Bayerns besvær i Manchester

Men Barca var ikke effektive nok i eksekveringen af chancerne og må derfor leve med at skulle ud i noget, der kan blive en gyser på Vicente Calderon i Madrid.

Gæsterne fra Atletico overlod i tirsdagens kamp modigt bolden til hjemmeholdet og valgte et defensivt udgangspunkt.

Det viste sig ikke at være nogen helt dum idé, for Barcelona var alt for ineffektiv i sit tiki-taka-spil og lod sig forstyrre af Alteticos defensive og hårde linje.

I første halvleg havde værterne således bolden i mere end 70 procent af tiden, men fik alligevel kun produceret to-tre målchancer.

Og efter en times spil faldt straffen så i form af et drømmehug af Atleticos Diego. Fra en spids vinkel og langt ude fra hamrede han bolden i mål, så den kyssede trekantsammenføjningen på vej ind.

En noget uventet udvikling på en kamp, som Barcelona så ud til at have styr på.

Stædigt og vedholdende fortsatte Andrés Iniesta, Neymar og Lionel Messi dog med deres tryllerier, og tyve minutter før tid gav det så endelig pote.

Iniesta var hurtigt over bolden efter et boldtab af gæsterne midt på banen. Han sendte Neymar i dybden, og med en hurtigt firsttimer fik brasilianeren bragt balance i regnskabet.

Barcelona pressede på for yderligere et mål, og Iniesta havde også et rigtigt godt forsøg, men det blev altså ved uafgjort.

Det var fjerde gang, at de to hold mødtes i denne sæson, og alle kampe er endt uafgjort med højst to scoringer i hver.

Noget tyder altså på, at Atlético Madrid har luret, hvordan man dæmmer op for Barcelonas ellers så målfarlige offensiv.

Begge hold måtte tidligt i kampen ændre på deres startformation. Barcelona-træner Gerardo Martino måtte finde en erstatning for en skadet Gerard Pique, mens Atleticos store angrebsprofil Diego Costa udgik efter en halv time med en skade i baglåret.

Costa var i forvejen tvivlsom til kampen, men det var på grund af lyskeproblemer, og det var altså i sidste ende ikke det, der tvang ham af banen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx