Af Ritzau - 24/06-17 19:28; Opdateret: 24/06-17 19:42

U21-landstræner ryster posen til sidste EM-kampU21-landstræner ryster posen til sidste EM-kamp

U21-landsholdet skifter begge backs samt tre mand i offensiven før den sidste EM-kamp mod Tjekkiet.

storybild

Niels Frederiksen har lavet fem udskiftninger i Danmarks startopstilling. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Fem spillere er nye i det danske U21-landsholds startopstilling til EM-kampen lørdag mod Tjekkiet i forhold til det hold, der startede i 0-3-nederlaget til Tyskland onsdag.

Det gælder Rasmus Nissen og Mads "Mini" Pedersen på de to backs, mens offensiven får tilført nyt blod i form af Mathias Jensen, Lucas Andersen og Kenneth Zohore.

Sidstnævnte overtager pladsen som eneangriber fra superligatopscorer Marcus Ingvartsen, der har haft det svært i nederlagene til Italien og Tyskland.

Niels Frederiksen havde inden kampen bebudet, at han ville foretage et par ændringer på grund af træthed, men ikke af hensyn til at give folk spilletid som en gestus for at være en del af truppen.

Med ændringerne ser Danmarks holdopstilling til kampen mod Tjekkiet således ud (4-2-3-1):

Jeppe Højbjerg - Rasmus Nissen, Patrick Banggaard, Andreas Maxsø, Mads "Mini" Pedersen - Lasse Vigen Christensen (anfører), Christian Nørgaard - Andrew Hjulsager, Lucas Andersen, Mathias Jensen - Kenneth Zohore.

Modsat danskerne har Tjekkiet en mulighed for at nå EM-semifinalen ved at vinde stort nok. Tjekkernes skæbne afhænger dog også af Italiens kamp mod Tyskland. Den kamp spilles samtidig.

Tjekkerne stille op med en lignende formation. Træner Vítězslav Lavička har blandt andre fundet plads til den kommende FCK'er Michael Lüftner og den kommende Juventus-spiller Patrik Schick.

Danmark-Tjekkiet spilles 20.45 i Tychy, der ligger cirka fem kvarters kørsel fra danskernes base i Krakow.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx