02/12-17 19:26

Dansk træner er tæt på VM-chok mod eksverdensmestreDansk træner er tæt på VM-chok mod eksverdensmestre

Med Ulrik Kirkely på trænerbænken spillede Japan 28-28 mod Brasilien ved VM i Tyskland.

storybild

Ulrik Kirkely er i gang med at opbygge et slagkraftigt japansk landshold. Scanpix/Lars Rasborg/arkiv

Oldenburg. Japan er vært for håndbold-VM for kvinder om to år, og under den danske træner Ulrik Kirkelys ledelse er japanerne allerede nu ved at sammensætte et slagkraftigt landshold.

Japanerne var lørdag aften uhyre tæt på at skabe et VM-chok ved at slå de tidligere verdensmestre fra Brasilien, men trods japansk føring i mere end 58 minutter måtte holdet nøjes med 28-28.

Kirkely råder over en samling spillere, der er ekstremt hurtige på fødderne, og som er i stand til at holde højt tempo igennem 60 minutter.

De scorede stort set ikke på langskud, men havde alligevel ikke de store problemer med at få bolden i nettet mod Brasilien, der blev spillet rundtosset i de hurtige, japanske kombinationer.

Kampbilledet tegnede sig fra første minut, hvor de japanske spillere nærmest kom flyvende ud fra omklædningsrummet - måske hjulpet på vej af en timelang, hyperintens opvarmning i kamparenaen.

Japan kom hurtigt foran 6-2, og siden blev føringen øget til hele 14-7, inden målvogter Barbara Arenhart fik en smule gang i redningerne i det brasilianske mål.

Ved pausen var forspringet skrumpet til 15-12, og da Brasilien i begyndelsen af anden halvleg nåede op på 16-17, begyndte det at ligne det forventede kampforløb.

Et minut før tid smed japanerne bolden væk, og Brasilien kunne udligne til 28-28 i et tomt mål.

Og til allersidst var det ved at gå helt galt, da brasilianerne troede, de havde scoret sejrsmålet, men tiden var gået, inden bolden havde passeret målstregen.

Med præstationen demonstrerede Japan, at der venter det danske landshold en vanskelig opgave, når de to hold mødes søndag aften.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx