09/10-17 21:49

NFL-spillerforening: Ingen vanærer det amerikanske flagNFL-spillerforening: Ingen vanærer det amerikanske flag

Det kræver mod at protestere mod racediskrimination, siger formanden for NFL's spillerforeningen.

storybild

Los Angles. Når NFL-spillerne i stadigt stigende grad vælger at sætte sig på knæ under den amerikanske nationalsang, er det ikke, fordi de vanærer det amerikanske flag, som præsident Donald Trump mener.

Handlingen, der er en demonstration mod utilfredshed med racemæssig ulighed i samfundet og politivold over for sorte i USA, er et udtryk for mod, siger DeMaurice Smith, der er formand for spillerforeningen i NFL.

- Der er ingen spillere, som ikke respekterer vores land eller vores flag. Som tusinder har vist gennem tiderne, kræver det mod at tale og konfrontere de problemer, som vores spillere er udsat for - specielt når det ikke er populært blandt alle, siger han.

Udmeldingen kommer i kølvandet på endnu en protestrig weekend i NFL.

Ejeren af Dallas Cowboys, Jerry Jones, var ude at sige, at spillerne på hans hold skulle stå op under nationalsangen, ellers ville de ikke få lov til at spille - et budskab, som Donald Trump har forsøgt at udbrede.

Vicepræsident Mike Pence forlod søndag stadion, da mere end 20 San Francisco 49'ers-spillere satte sig på knæ under nationalsangen inden opgøret mod Indianapolis Colts.

Protesterne begyndte for et år siden, da NFL-stjernen Colin Kaepernick blev siddende under nationalsangen som en protest mod racediskrimination.

Debatten blussede for alvor op igen i september, da Donald Trump gjorde det klart, at han ville have fyret alle spillere, der ifølge præsidenten ikke viste den fornødne respekt for det amerikanske flag og for nationalsangen.

I tillæg bad han folk om at forlade stadion, hvis de oplevede en spiller protestere. I den efterfølgende spillerunde satte mere end 200 NFL-spillere sig på knæ under nationalsangen.

Også i basketball-ligaen NBA og i baseball-ligaen MLB har der været lignende protester.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere undrede sig over tv-værts...
bt.dk
Reddet af vidne: Dansk baron frikendt...
bt.dk
FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx