Af Steffen Gronemann - 05/11-17 08:29

I selskab med nobelpris-vindere: Bendtner indstillet til prestigefyldt hæder  I selskab med nobelpris-vindere: Bendtner indstillet til prestigefyldt hæder

Nicklas Bendtner har taget Rosenborg med storm, men det må alligevel være lidt overraskende, at den danske landsholdsstjerne nu er indstillet til prisen som 'årets trønder'.

Næsten norsk mester: Eksperterne vurderer Bendtner!

'Årets trønder' er en prestigefyldt pris, som hvert år gives til en borger i den norske landsdel Trøndelag, som har markeret sig stærkt i årets løb.

Af tidligere vindere kan nævnes nobelprismodtagerne i fysiologi og medicin i 2014, May-Britt Moser og Edvard Moser, Skuespillerikonet Liv Ullman og ikke mindst manden, som satte Rosenborg på Europa-kortet, den legendariske eks-træner Nils Arne Eggen.

Trondheim, hvor Rosenborg har til huse, er hovedbyen i den del af Norge, der hedder Trøndelag. Det er den store lokalavis i Trondheim, Adresseavisen, som i samarbejde med NRK Trøndelag uddeler prisen hvert år. NRK er Norges svar på DR.

På Adresseavisens hjemmeside kan læsere indstille deres kandidat til at vinde prisen. Her er Nicklas Bendtner blevet foreslået.

»Nicklas Bendtner har kun boet i Trondheim i nogle måneder, men har for længst spillet sig ind i trønderske fodboldhjerter. Den danske stjerneangriber scorer mål efter behag for Rosenborg og har sørget for flere fantastiske øjeblikke,« skriver avisen i den forbindelse, hvor de citerer en af de læsere, som vil have, at Bendtner skal hjemtage 'årets trønder'-prisen:

»Ganske enkelt fordi han er en gave til Trøndelag,« lyder læserens begrundelse for at indstille Rosenborg-9'eren.

29-årige Bendtner har scoret 17 ligamål for klubben, siden han i marts i år lavede sit overraskende norske skifte. Og i denne weekend kan han krone sit norske eventyr, da Rosenborg kan vinde endnu en omgang fodboldguld.

Eksempelvis hvis Molde i aften ikke vinder deres kamp eller hvis de mangedobbelte norske mestre selv sørger for et brugbart resultat i deres kamp mod Aalesund i morgen.

Tidligere på sæsonen vandt Rosenborg også den norske pokaltitel, mens Bendtner også har markeret sig fint i Europa League for Norges største klub.

Kan du lide artiklen? Følg os på Facebook og få mere af det gode fra BT Sporten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Se billedet: Paradise-deltager har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx