Af Ritzau - 16/03-17 11:05; Opdateret: 16/03-17 15:36

Cort bliver spydspids i sæsonens første cykelmonumentCort bliver spydspids i sæsonens første cykelmonument

Orica-Scott satser på Magnus Cort i det næsten 300 kilometer lange løb Milano-Sanremo på lørdag.

storybild

Magnus Cort har allerede to sejre i denne sæson, men han må nøjes med en outsiderrolle i Milano-Sanremo. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Jose Jordan)

Seks danske cykelryttere stiller til start, når klassikersæsonen bliver skudt i gang med Milano-Sanremo på lørdag.

Det 291 kilometer lange løb kaldes populært "forårsbebuderen" og er det første af de fem "monumenter", der er højdepunkterne i sæsonens mange endagsløb.

På startlisten fandt man oprindeligt Matti Breschel og Michael Valgren (Astana), Michael Mørkøv (Katusha) og Magnus Cort (Orica-Scott). Torsdag blev Lars Bak (Lotto-Soudal) og Søren Kragh Andersen (Sunweb) tilføjet.

Breschel og Valgren skal demonstrere, at formen er ved at være på plads før de belgiske og hollandske endagsløb i de kommende uger, hvor de er udset til en central rolle på Astana-mandskabet.

Michael Mørkøvs jobbeskrivelse handler igen om at køre holdkammeraten Alexander Kristoff i stilling til en topplacering i løbet, som han vandt i 2014.

Størst chance for en dansk topplacering må tilskrives Magnus Cort, som sammen med Caleb Ewan skal være Orica-Scotts to spydspidser, når det hele skal afgøres i Sanremo.

Begge ryttere er debutanter i løbet, hvor de sammen skal opveje tabet af Michael Matthews, der er skiftet til Sunweb.

- Magnus har lidt erfaring med løb på mere end 250 kilometer fra Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

- Vi regner med, at han kan gå endnu et skridt op i distance i Milano-Sanremo i den kommende weekend, siger sportsdirektør hos Orica-Scott Matthew White til holdets hjemmeside.

- Caleb har ikke haft den ideelle forberedelse og var nødt til at udgå fra Tirreno-Adriatico efter at være styrtet, men han har trænet godt derhjemme, lyder det fra White.

Peter Sagan (Bora) er en af topfavoritterne til at vinde, men bookmakerne har også et godt øje til den hurtige colombianer Fernando Gaviria (Quick-Step).

Danmark har i øvrigt ikke specielt stolte traditioner i Milano-Sanremo, hvor det kun er blevet til en enkelt podieplacering i løbets 110-årige historie.

Den stod Rolf Sørensen for i 1991, hvor han blev nummer to efter vinderen, Claudio Chiappucci.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx