Af Ritzau - 25/08-16 11:02

Fyret Blatter vil acceptere CAS-afgørelseFyret Blatter vil acceptere CAS-afgørelse

Sepp Blatter håber på frifindelse for korruption og uetisk adfærd, men vil acceptere sportsdomstols afgørelse.

storybild

Sepp Blatter træder ind til den sidste høring i sin appelsag såkaldt "uetisk adfærd" - en mistænkelig pengeoverførsel mellem Fifa og tidligere Uefa-præsident Michel Platini. (Billede: Scanpix/Alain Grosclaude)

Sepp Blatter har ikke meget troværdighed tilbage i offentligheden.

Alligevel håber den tidligere Fifa-præsident, at sportsdomstolen CAS slipper ham fri af dommen på seks års karantæne fra al fodbold.

80-årige Sepp Blatter mødte torsdag morgen op i Lausanne til en sidste høring i sin appelsag, der handler om karantænen for uetisk adfærd og korruption.

- Jeg vil acceptere dommen, siger Sepp Blatter.

- Jeg håber, at den er positiv for mig, men vi er fodboldfolk. Vi lærer at vinde, og vi lærer at tabe, fortsætter han.

Sepp Blatter og den tidligere Uefa-præsident Michel Platini har begge fået lange karantæner udløst af en pengeoverførsel på 1,8 millioner euro, svarende til mere end 13 millioner kroner fra Fifa til Platini. Det skete i 2011.

De to tidligere fodboldledere står fast på, at pengeoverførslen handler om betaling for et arbejde, Michel Platini udførte for Fifa i perioden fra 1999 til 2002, men aldrig modtog fuld betaling for.

Den forklaring er ikke blevet vel modtaget af anklagerne. Fifa's etiske komité gav i december Blatter og Platini hver otte års karantæne. To måneder senere sænkede de karantænen til seks år.

Sepp Blatter finder næppe meget håb i, at Michel Platini tabte sin ankesag. CAS valgte at reducere Michel Platinis karantæne til fire år, men han gentog torsdag forklaringen om, at der var tale om en gæld til franskmanden.

- Jeg er sikker på, at i sidste ende vil panelet forstå, at betalingen til Platini virkelig var en gæld, vi havde til ham. Det er et simpelt princip. Skylder man penge, betaler man, siger Sepp Blatter videre.

Der kan fortsat gå flere uger før CAS træffer en afgørelse om Sepp Blatters skæbne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki viser helt anderledes...
bt.dk
X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Frustreret Hareide flytter det danske...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx