Af - 05/01-16 12:05; Opdateret: 05/01-16 13:49

Eksperter: Derfor bliver Zidane en succes i Real MadridEksperter: Derfor bliver Zidane en succes i Real Madrid

Luna Christofi og Kurt Thyboe giver deres bud på, hvorfor Zinedine Zidane er den rette træner i Real Madrid - og hvor han kan fejle.

Bildstrecke im Grossformat »

Real Madrid-ikonet Zinedine Zidane er den nye mand i spidsen for Kongeklubben. Få nogle af højdepunkterne fra franskmandens tid i den spanske hovedstad her i galleriet.

Rafael Benitez holdt kun i syv måneder som Real Madrid-træner, inden han igår blev fyret af præsident Florentino Perez. Afløseren er den tidligere Real-stjerne Zinedine Zidane, som opgraderes fra andetholdstræner i Kongeklubben.

Viasat-fodboldreporter Luna Christofi og journalist og forfatter Kurt Thyboe har begge boet i Spanien i en årrække og fulgt livets gang i La Liga. De giver herunder deres bud på, hvorfor den tidligere franske verdensmester Zidane bliver en succes som styrmand for Real Madrid - og hvorfor han kan fejle.

Nytiltrådte Zidane vil hente titel med Real Madrid
Nytiltrådte Zidane vil hente titel med Real Madrid

Er respekteret

Kurt Thyboe: - Respekten fra spillerne er kolossal, fordi de ved, at Zinedine Zidane har været en af de største spillere i historien. Den mindste ting, han siger, vil de acceptere, selv om det er et alfahan-miljø så det sprøjter. Han bliver modtaget med åbne arme af alle de egoer, der er i truppen.

Er elsket

Kurt Thyboe: - Selv om nogen af de andre, der har trænet Real Madrid, også var store stjerner som spillere, så er Zinedine Zidane tættere på dem i deres i verden. Det er ikke længe siden, at han selv var en stor spiller i klubben, hvor han altid har været meget afholdt og elsket.

Real Madrid fyrer Rafael Benitez - Zidane overtager
Real Madrid fyrer Rafael Benitez - Zidane overtager

Har spillestilen

Luna Christofi: - Står han som træner bare minimalt for den elegante spillestil, som han stod for som spiller, så får han ingen problemer rent fodboldmæssigt.

Er nobel

Kurt Thyboe: - Han ser godt ud og er nobel at se på - han er ikke hysterisk. De vil have pæne folk i spidsen i Kongeklubben, hvor der er meget arrogance og overklasse. Det ser man i alle områder af klubben.

Har forståelse

Kurt Thyboe: - En træner har brug for taktisk indsigt, men det er endnu vigtigere at forstå de mennesker han arbejder med, og lade dem gøre det, de er bedst til. Storklubbernes stjernespillere ved godt, hvordan man spiller fodbold. Carlo Ancelotti lod reelt Real-spillerne passe sig selv. Og det gik jo ikke dårligt.

Real Madrid indkalder til pressemøde efter fyringsrygte
Real Madrid indkalder til pressemøde efter fyringsrygte

Har truppen


Luna Christofi: - Han har en fantastisk trup, og de kan stadig vinde alt. Den ligger lige til højrebenet, så han kan sagtens blive en succes, og bliver vil han ikke det, så vil han stadig være Zidane.

Og derfor bliver han ikke en succes:


Luna Christofi: - Som cheftræner i en klub som Real Madrid skal han stille op til en masse med pressen, medier og marketing, og den rolle har jeg svært at se ham i. Jeg arbejdede med Real Madrid, da han var spiller der, og også med Juventus, da han var der, og han er virkelig en sød og rar fyr, men han er også verdensmester i at undgå at stille op til interview. Han excellerede i det! Han sagde, at hans spansk ikke var godt nok, at han ikke kunne engelsk. Og selv de franske journalister slap han udenom. Han er en meget genert mand. Men den går ikke som cheftræner i Real Madrid!


LÆS OGSÅ: Avis: Politi jagter Real Madrid-stjerne ind på anlæg

LÆS OGSÅ: TV: Cristiano Ronaldo viser rundt: Kom indenfor i min millionvilla

LÆS OGSÅ: TV: Efter Real-nederlag: Benitez vil arbejde med effektiviteten

LÆS OGSÅ: Rekordsætteren Ronaldo beder Real-fans give Benitez tid

LÆS OGSÅ: Zidane om Real Madrid-rygter: Jeg er ikke klar

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx