Af Lasse Vøge - 18/11-17 22:53

Feminister tordner mod landsholdet: Den sang skal UD af jeres omklædningsrum! Feminister tordner mod landsholdet: Den sang skal UD af jeres omklædningsrum!

En feministisk forening langer ud efter det danske herrelandshold på grund af en bestemt sejrssang i omklædningsrummet.

storybild

(Billede: Liselotte Sabroe)

'Hvem var det, der vandt i dag, det var dem fra Danmark af...Store patter!'

Langt hovedparten af danske mandlige fodboldspillere kan nikke genkendede til ovenstående klassiske sejrssang, der i de fleste tilfælde sluttes lidt umotiveret af med 'store patter.'

Det var også tilfældet, da danske landshold tirsdag aften fejrede den imponerende 5-1-sejr ude over i Irland i den afgørende VM-playoffkamp, hvor triumfen også blev fejret med sejrssangen, som blev foreviget på flere af landsholdsstjernernes mobiltelefoner.

Men udbruddet 'store patter' skal ud af landsholdets omklædningsrum. Det mener den feministiske forening Everyday Sexism Project Danmark, der kæmper mod hverdagssexisme - og nu opfordrer foreningen DBU til at skride til handling.

»Vi taler om, hvordan alle de krænkelser kan ske, som der berettes om under hashtagget #MeToo, og det er ganske enkelt. Det er, fordi vi har en kultur, der tillader det, og en kultur, der lærer drenge at være 'boys-will-be-boys', hvor sexisme er en del af dette.«

»I anledning af #MeToo og det, at Danmarks herrer nu har kvalificeret sig til VM, og at deres sejrssang i omklædningsrummet blev vist på nationalt tv, hvor de afslutningsvist råber 'store patter', er det vist på tide, at den sang bliver aflivet,« skriver Everyday Sexism Project Danmark på Facebook.

»Så hermed en opfordring til at lægge pres på DBU, diverse foreninger, forældre til børn, der spiller fodbold, på trænere etc. om at få ændret på dette hurtigst muligt.«

I nedenstående video fra landsholdsspilleren Mathias Zanka Jørgensens facebook-side kan man se situationen, hvor de fejrende landsholdsstjerner råber 'store patter' i omklædningsrummet.

Everyday Sexism Project Danmark har mere end 7.000 følgere på Facebook.

Metroxpress forsøger at få en kommentar fra DBU.

Kan du lide artiklen? Følg os på Facebook og få mere af det gode fra BT Sporten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forbudt i Europa siden 2012: Nu...
bt.dk
'Porno er lig med utroskab - uden tvivl'
bt.dk
Mascha Vang afslører: To nye...
bt.dk
Ung mand dræbt i ulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx