Borgmester afviser FCK: Logoet må ikke laves omBorgmester afviser FCK: Logoet må ikke laves om

Overborgmesteren siger nej til et inderligt ønske fra det københavnske storhold om at bære byens våbenskjold.

storybild

Nicolai Jørgensen og resten af FCK-holdet får ikke lov til at hoppe i de hvide trøjer med byens våbenskjold i logoet foreløbigt. (Billede: Polfoto)

Københavns løver kan skyde en hvid pind efter deres ønske om at få nyt logo på fodboldtrøjerne.

Afstemning
Bør FCK få lov til at bruge Københavns våbenskjold i klubbens logo?

Overborgmester Frank Jensen (S) har vendt tommelfingeren nedad til FCK’s ønske om at bruge Københavns gamle våbenskjold på trøjerne.

Fodboldklubben, der har hjemme på Østebro, har efter en afvisning fra kommunens embedsmænd henvendt sig direkte til Frank Jensen for at få ham til at genoverveje, om ikke Københavns fodboldhold kan få byvåbnet på trøjerne og dermed skabe en større samhørighed mellem by og klub.

FCK slår igen i farvekrigen: Se provo-billederne
FCK slår igen i farvekrigen: Se provo-billederne

Det skal ske på samme måde som hos Superliga-bundproppen Silkeborg IF og ærkerivalerne fra Brøndby IF, som begge har byvåben i deres logoer.

Men det kan der altså ikke blive tale om. Frank Jensen har svaret klubben, at det ikke juridisk er muligt at give tilladelse til kommerciel udnyttelse af byvåbnet.

Det har ikke været muligt for metroxpress at få en kommentar fra Frank Jensen, men hans pressemedarbejder oplyser, at overborgmesteren ikke har beføjelser på området, og at han i sit svar til F.C. København derfor henviser til Kultur- og Fritidsforvaltningens afslag.

Kommunens beslutning får Kenneth Cortsen, ekspert i branding inden for sport, til at undre sig.

Så scorede han for FCK: - De har drillet  mig
Så scorede han for FCK: - De har drillet mig

- FCK ønsker at anvende en association med kommunen og repræsentere hele byen på en positiv måde, og det ville det give god mening at åbne op for fra kommunens side, siger Kenneth Cortsen, som dog tager forbehold for eventuelle juridiske begrundelser, som han ikke er bekendt med.

I december sidste år forklarede klubsekretær Daniel Rommedahl til BT, hvorfor FCK ønsker et nyt logo:

- Vi vil spille med byvåbenet, fordi vi synes, der er en logisk forbindelse mellem København og FCK. Vi synes, det giver god mening, at vi er mere visuelt repræsenteret sammen. For os er det et ’simpelt’ ønske om at få lov til at vise København mere, end vi gør i forvejen.

Helle Thorning vender FCK ryggen - nu holder hun med Brøndby
Helle Thorning vender FCK ryggen - nu holder hun med Brøndby

Grundet ferie har FCK endnu ikke kommenteret på afvisningen fra kommunen. Metroxpress jagter en reaktion fra den danske topklub senere i dag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx