Af - 26/01-15 17:33

Islændingen er klar til at tæve sine landsmændIslændingen er klar til at tæve sine landsmænd

Danmarks islandske træner Gudmundur Gudmundsson er klar til at slå sit gamle landshold i Danmarks 1/8-finale.

storybild

Godt nok er han islænding selv - men i aften er Island en saga blot for Danmarks landstræner Gudmundur Gudmundsson. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Islandske Gudmundur Gudmundsson skal i aften dirigere de danske håndboldherrer til sejr over Island - som den danske landstræner både har spillet og stået i spidsen for i en årrække.

Men i aften er der ikke noget, der hedder nationalfølelse eller sentimentalitet.

- Det er en håndboldkamp, og jeg fokuserer udelukkende på det håndboldspecifikke. Det er fuldstændigt ligemeget, om det er Island, eller om det er ethvert andet hold, vi møder, slår Gudmundsson fast.

Gudmundsson: Ingen følelser for Island
Gudmundsson: Ingen følelser for Island

Danmark i øjeblikket inde i en udmærket stime på seks kampe uden nederlag. Men seneste nederlag var netop mod Island for 16 dage siden i træningsturneringen Totalkredit Cup. En kamp, der har ligget og naget hos flere af spillerne.

- Vi var meget skuffede og irriterede efter den kamp. Det var virkelig en, vi var langtfra tilfredse med, siger forsvarskrumtappen René Toft Hansen - men understreger samtidigt, at meget er sket siden.

- Jeg synes virkelig, vi er vokset og er blevet bedre og bedre for hver kamp.

Forsvarskollega og lillebror Henrik Toft Hansen erklærer sig enig:

- Vi er rigtig godt rustet mod Island. Det var utroligt vigtigt, at vi netop mødte dem i forberedelsen, for den kamp ville jeg ikke have været foruden. Vi har lært meget siden.

Rene Toft: Vi kan tabe til alle hold
Rene Toft: Vi kan tabe til alle hold

Gudmundur Gudmundsson har som sædvanligt gennemtrawlet flere timers videomateriale med både dansk og islandsk håndbold, og landstræneren føler sig da også klar på dansk avancement til kvartfinalen - omend han ikke helt vil dele sin plan med omverdenen.

- Jeg vil ikke sige alt for meget. Der er nogle ting, vi skal have styr på - men vi ved, hvad det er, slår han fast.

Den altafgørende kamp starter klokken 19 dansk tid.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx