Af Ritzau - 13/12-16 06:45

Klavs Bruun: Vi bliver sværere og sværere at spille modKlavs Bruun: Vi bliver sværere og sværere at spille mod

Flere og flere dele af det danske angreb begynder at fungere ved EM, og det tegner lyst, mener landstræneren.

storybild

Maria Fisker (th.) ser ud til at være ovre sin pandebåndsbekymring, og hun har for alvor meldt sig ind i EM-turneringen i de seneste to kampe. (Billede: Reuters/Tt News Agency)

Rusland og Rumænien, som venter Danmark i de to sidste mellemrundekampe, kan ikke blot se frem til at skulle kæmpe sig igennem et stærkt spillende dansk forsvar.

Også i angrebsspillet lyder der gode toner fra flere tangenter, efter at også fløjspillerne for alvor er begyndt at byde ind i de seneste to kampe.

- Jeg synes, vi har udviklet vores angrebsspil hele vejen gennem turneringen. Vi bliver sværere og sværere at have med at gøre, fordi der er flere, der byder sig til hele tiden, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Til at begynde med var det især bagspillerne Stine Jørgensen og Anne Mette Hansen, som sammen med Stine Bodholt på stregen sørgede for at holde det danske angreb kørende.

I anden halvleg mod Tjekkiet fredag skød den ellers pandebåndsudfordrede Maria Fisker sig ind i turneringen fra venstre fløj, og mod Norge var både hende og kollegaen i modsatte side, Trine Østergaard, varme.

Det tog lidt tid, men det var hverken overraskende eller bekymrende for landstræneren.

- Jeg har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at det (fløjspillet, red.) ville komme, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Det er jo tit sådan i håndbold, at for at få hele angrebsmaskinen til at køre er det meget naturligt, at bagspillerne starter op med at være farlige.

- Så kommer forsvarerne lidt længere frem, så man får stregen med. Så begynder modstanderne at pakke længere ind, og så kan man få fløjene med. Det er lidt det, der er sket for os, forklarer han.

Trine Østergaard havde lidt af en offday mod Tjekkiet i kamp tre, og hun ved godt, hvor vigtigt det er, at hun fra fløjen er en trussel for modstanderne.

- Det betyder utrolig meget, at vi kan spille bredt i banen. Vi skal være skarpe på alle positioner på banen. Det er vigtigt, når vi spiller, at modstanderen skal vide, at de ikke kan åbne nogen steder, fordi alle er skarpe, siger hun.

Kampen mod Rusland spilles klokken 20.45.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vulkanudbrud på ferieø: Flod af lava...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Her er vinderen af 'Divaer i Junglen'
bt.dk
Krig i Venstre: Partifælle angriber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx