Af - 22/09-15 09:34; Opdateret: 22/09-15 13:20

Skal Kevin have sædet? Jenson Button lufter sine stop-planerSkal Kevin have sædet? Jenson Button lufter sine stop-planer

Jenson Button er træt af at køre i den ukampdygtige McLaren-Honda-racer. Beslutningen om fremtiden er truffet, siger han.

storybild

Jenson Button siger, at han stopper i Formel 1. Det åbner op for muligheden for Kevin Magnussens comeback. (Billede: Polfoto)

Efter spekulationer det meste af dagen i går i pressen om Jenson Buttons exit fra Formel 1 efter sæsonen, så er der her til morgen lyd fra hovedpersonen selv.

Den britiske Formel 1-veteran fortæller til avisen The Mirror, at han ikke kan se sig selv køre i den nuværende McLaren-Honda-racer, som har vist sig aldeles ukampdygtig.

Buttons McLaren-exit: - Kæmpe mulighed for Magnussen
Buttons McLaren-exit: - Kæmpe mulighed for Magnussen

Britiske medier: Button gider ikke mere McLaren
Britiske medier: Button gider ikke mere McLaren

Derfor vil han ud af sin kontrakt med holdet, hvor Kevin Magnussen som reservekører står på spring til at overtage det ledige sæde.

- Glæden ved at være i bilen er der kun, hvis du kæmper med forrest, og du føler, at du opnår noget, siger Button til avisen.

- Der er glæde ved at køre en Formel 1-bil, men du kunne nemt køre noget andet. Glæden er altid om konkurrencen, når man kæmper med i front. Det drejer sig om muligheden for at stå øverst på podiet. Det er glæden, siger den tidligere verdensmester, som har været langt fra podiet i de fleste løb i de sidste sæsoner.

Øv for Kevin: Grosjean tager amerikansk Formel 1-sæde
Øv for Kevin: Grosjean tager amerikansk Formel 1-sæde

Cykelstyrt koster Kevin Magnussen tre ugers pause
Cykelstyrt koster Kevin Magnussen tre ugers pause

Ifølge Mirror vil Button annoncere sit F1-stop - og at karrieren fortsætter i World Endurance Championship (WEC) - når Formel 1-cirkusset rammer Japan i næste weekend. Det er hans andet hjemland, da hans kone, den argentinsk-japanske model Jessica Michibata, er født i det asiatiske land.

- Jeg har truffet beslutningen, det er det vigtigste. Det er altid rart at kunne komme med en offentliggørelse, når du er til dit hjemmebane-grandprix, siger Button.

Det ligger også fint i tråd med Formel 1-ekspert hos Viasat John Nielsen vurdering:

Magnussen vil meget gerne køre for nyt Formel 1-team
Magnussen vil meget gerne køre for nyt Formel 1-team

Vettel om Formel 1-baneløber: Det var bizart!
Vettel om Formel 1-baneløber: Det var bizart!

- Button vil stoppe på toppen. Og på egne vilkår. Han er meget populær i Storbritannien og i Japan. Jeg tror, at han annoncerer det i Japan, siger John Nielsen.

Kevin Magnussen stikker Stoffel Vandoorne næven på podiet.

Spørgsmålet er så, hvem der skal overtage Buttons sæde hos McLaren-Honda. Skal det være holdets danske reservekører Kevin Magnussen eller den belgiske komet Stoffel Vandoorne?

Fuld fart på Vettel: Haler ind på Hamilton
Fuld fart på Vettel: Haler ind på Hamilton

John Nielsen tror på danskeren. Men i flere britiske medier betragtes de to konkurrenter som meget tætte. Og man skal ikke regne med en afklaring inden for den nærmeste fremtid, siger den danske Formel 1-ekspert:

- McLaren har ikke travlt med tingene. Ron Dennis (McLaren-Hondas teamchef, red.) er en politisk ål. Han er dygtig til at holde tingene skjult. Dennis er pro-Kevin. Men der er også andre ejere og hensyn at tage, siger John Nielsen.

McLaren-Honda-boss flankeret af Jenson Button og Kevin Magnussen.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx