Af Ritzau - 10/10-16 19:18

Golfstjerner ser frem til Woods-boost på PGA TourGolfstjerner ser frem til Woods-boost på PGA Tour

Torsdag gør Tiger Woods comeback på PGA Tour, og konkurrenterne ser frem til at få megastjernen tilbage.

storybild

Tiger Woods er efter mere end et års fravær klar til at gøre comeback på den amerikanske PGA Tour. (Billede: Scanpix/Jim Watson)

Selv om det efterhånden er godt en håndfuld år siden, at Tiger Woods var på toppen af golfverdenen, så er der stadig en aura omkring ham, som ingen anden golfspiller kan matche.

Det mener nordirske Rory McIlroy, som af samme årsag glæder sig til torsdag, hvor Woods efter 14 måneders skadepause gør comeback på den amerikanske PGA Tour i turneringen Safeway Open i Californien.

- Det bliver fantastisk at se ham tilbage. Han bringer en aura og en atmosfære til turneringerne, som ingen andre i golf kan bringe, siger McIlroy ifølge Reuters.

- Alle er glade for at få ham tilbage. Forhåbentlig kan han komme tilbage på banen, forblive skadefri i en lang periode og give det én chance til.

Tiger Woods har de seneste år døjet med mange skader, og et par tidligere comebacks er blevet ødelagt af nye problemer.

Den 40-årige golfstjerne har kun spillet 18 PGA Tour-turneringer siden slutningen af 2013.

I dem har han kun hentet én placering i top-10, seks gange har han misset cuttet, og tre gange har han måttet trække sig med skader.

Det står i skærende kontrast til hans tidligere meritter. Woods har vundet 79 PGA Tour-titler, 40 European Tour-titler og hele 14 majorturneringer, som er golfsportens fire største turneringer.

Den seneste major var dog helt tilbage i 2008, og ifølge verdensranglistens nummer ét, australieren Jason Day, skal man have tålmodighed med Woods.

- Det er altid hårdt at komme tilbage, selv om du er en af største i historien, siger han.

- Det er svært at få skarpheden tilbage. Det kommer nok til at tage ham nogle turneringer, men forhåbentlig får han den hurtigt tilbage, så han kan nærme sig sit gamle niveau.

Tiger Woods' fald fra tinderne begyndte helt tilbage i slutningen af 2009, hvor han blev afsløret i at have været sin hustru utro med adskillige kvinder gennem flere år.

Det førte til en kæmpe skandale omkring Woods, der gik i behandling for sexafhængighed og satte golfkarrieren på standby.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx