Af - 08/06-15 10:08; Opdateret: 08/06-15 10:35

WTF, efterveer og Gud - Superligaen fra A til ÅWTF, efterveer og Gud - Superligaen fra A til Å

Kig tilbage på superliga-sæsonen, der gik - fra a til å.

Bildstrecke im Grossformat »
Vi starter ude i fremtiden. Sæsonen har budt på åbningen mod en ny superliga-model. Med slutspil? Ingen over Randers FC's Mads Agesen. Han har fået flere kort og karantænedage end nogen anden. Simon Makienok scorede tre mål, blev gift og tog til Sicilien. Og så blev der meget, meget stille. Lige knap 50 procent af FCM's mål faldt efter frispark eller hjørne. En halv forklaring på guldet. Om ikke andet var der Europa League, for AaB's post-guld-superligasæson haltede gevaldigt. Kun 2,41 mål pr. kamp blev der scoret. Det er laveste snit i Superligaens historie - Hvis folk angriber min person, angriber de Gud, for han har skabt Martin Pusic. (Jojo men han blev da topscorer.) Findes sådan én i guld? Jeps, og den klædte i den grad FCM's mester-træner Glen Riddersholm (her lidt mere afdæmpet). Nikolai Laursen: Fjerdeyngste målscorer nogensinde. Selv om minutterne på banen næsten matchede de 17 år. Bred enighed i Odense: Emil Larsen kan ikke lide OB's fans – OB's fans kan ikke lide Emil Larsen. Hobro-spillerne Martin Mikkelsen og Mads Jessen lod læberne fejre en scoring (her lige efter målet og fejringen). Mere kærlighed, tak. Club Brügge viste lige Brøndby, FCK (billedet) og AaB i EL, hvor belgisk fodbold ligger i forhold til dansk. FCK' fans var lidt lunkne, men Stephan Andersen leverede varen: Flest clean sheets (18). Kasper Lorentzens krop kunne ikke mere. Dermed forsvandt en af de sidste store profiler hos FCN. Virkeligheden truede, inden sæson var kommet i gang. Truslen om strejke blev dog afværget. Årets mest berømte rødbede-farvede dansker-bevis fik Pione Sisto. Nu også med på landsholdet. Hvem scorede Superligaens allerførste mål i denne sæson, i første kamp (se svaret til sidst)? Importeret fra Holland. Og så var det ENDELIG slut med losseri og hovedstød på Brøndby Stadion. Lars Søndergaard (billedet) tager til AaB, Kent Nielsen til OB, Jakob Michelsen til Sønderjyske. Og Viborg? Johnny Mølby skulle være på vej ... Apostolos Vellios (FCV) blev Superligaens første græker nogensinde. Det blev en kort fornøjelse. Peter Ankersen, Eddi Gomes, Kian Hansen, Martin Pusic. Esbjergs strategi var lige ved at koste dyrt. De var gæstfrie i Silkeborg. Bundholdet vandt nul hjemmekampe – det blev i alt til fem uafgjorte Det tænkte de fleste sikkert, da Daniel Agger blev rygtet til Brøndby. Men den var sgu' god nok. Andreas Cornelius brækkede sin ankel på direkte tv – og i langsom gengivelse. Det så grimt ud. En presset Esbjerg-træner Niels Frederiksen imponerede med rullefald i græsset i de sidste runder. Den såkaldte disciplinær-instans havde travlt. Tv-billeder dømte Agger og frikendte Zanka. Blandt andet. Ståle svinede Glen. Og tilbage igen. Så kom Steinlein ind. Det samme gjorde Lange. Topduel på ord. Kraftigt nedsat syn på højre øje kostede AaB's Nicolaj Thomsen en kontrakt med franske Nantes. Jaja, det staves i dag med dobbelt-a, men ingen gennemgang uden AGF: Velkommen tilbage. FCV's Rasmus Festersen i 2-3-nederlaget til FCN).

Superliga-sæsonen 2014-15 er slut. Og det meste har været kendte et stykke tid – guld, sølv, bronze, nedrykning og alt det dér.

Her sætter vi i stedet fokus på alt det andet, der er sket i det seneste års tid på og uden for de 12 superliga-stadioner.

FCM slår Sønderjyske i kæmpe guldfest
FCM slår Sønderjyske i kæmpe guldfest

Klik dig igennem galleriet øverst og få et gensyn med året, der gik. Fra a til å.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx