Af Ritzau - 02/03-17 14:01

Wada hilser Putins dopingindrømmelser velkommenWada hilser Putins dopingindrømmelser velkommen

Hos Wada er man glad for, at Vladimir Putin har indrømmet, at Ruslands antidopingarbejde har fejlet.

storybild

Vladimir Putin har erkendt, at arbejdet med dopingbekæmpelse i Rusland ikke har været godt nok. Arkivfoto. (Billede: Reuters/Sputnik)

Benægtelse har været den overvejende reaktion fra Ruslands ledere, efter at Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) sidste år fremlagde anden del af McLaren-rapporten omkring doping i russisk idræt.

Rapporten afslørede omfattende og statsstøttet doping i landet. Det benægter præsident Vladimir Putin fortsat. Men onsdag indrømmede Putin dog, at landets arbejde med dopingbekæmpelse har været fejlslagen.

Og den melding vækker glæde hos Wada.

- Wada er opmuntret over dette tegn på fremskridt fra højeste politiske sted i Rusland, siger Wada-præsident Craig Reedie ifølge Reuters.

Siden første del af McLaren-rapporten kom i november 2015 har Wada forsøgt at få Rusland til at ændre antidopingarbejdet.

Endnu er det ikke sket så tilfredsstillende, at russisk atletik har fået ophævet karantænen. Dermed er alle landets atletikudøvere fortsat forhindret i at konkurrere på internationalt niveau.

Med Putins indrømmelse onsdag ser Craig Reedie dog noget lysere på fremtiden for russisk idræt.

- Den offentlige indrømmelse fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, om at deres antidopingsystem har fejlet, er et vigtigt skridt i den rigtige retning, mener han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx