Af - 05/11-15 13:45

Her er trænerens udvalgte piger til håndbold-VMHer er trænerens udvalgte piger til håndbold-VM

Med en måned til håndbold-VM på hjemmebane i Danmark har landstræner Klavs Bruun Jørgensen i dag udtaget bruttotruppen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har sat navn på de 28 kvinder, der skal være med til at kæmpe for succes på hjemmebane, når der til december bliver spillet håndbold-VM i de danske håndboldhaller.

- Jeg har været rundt i næsten alle haller og se håndbold, og de 28 spillere jeg har valgt i bruttotruppen, er dem, jeg synes, er bedst lige nu. Der er selvfølgelig andre dygtige spillere og også nogle spændende unge på vej, de er bare ikke til landsholdet lige nu, forklarer landstræneren i en pressemeddelelse.

Han fortæller også, at der har været andre kriterier end de rent sportslige at tage hensyn til.

- Vi har selvfølgelig kigget på, at de 28 spillere er en god blanding af typer. Både fordi vi skal have spillere med forskellige kvaliteter at vælge imellem, men også fordi vi bliver nødt til at skele til den meget omtalte seks-mod-syv-regel. Det bliver først besluttet efter deadline, om den bliver vedtaget eller ej, siger landstræneren med henvisning til regelforslaget om, at det skal være tilladt at tage sin målmand ud og sætte en markspiller ind - uden at vedkommende skal have en målmandstrøje over hovedet.

Bruttotruppen 28 skal skæres helt ned til 16 spillere, når VM går i gang. De 12, der bliver skåret fra, er så ikke med i VM-truppen, men de står standby i tilfælde af skader.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx