20/09-17 09:53

DIF sidestiller paralympiske atleter med OL-atleterDIF sidestiller paralympiske atleter med OL-atleter

DIF overtager ansvaret for den danske deltagelse ved para-OL og sidestiller parasporten og almenidrætten.

storybild

Peter Rosenmeier glæder sig på parasportens vegne over, at DIF overtager ansvaret for deltagelsen ved para-OL. Reuters/Sergio Moraes

København. Når de danske atleter kæmper om medaljer ved de olympiske lege (OL) samt de paralympiske lege (para-OL), har det hidtil været to forskellige organisationer, der stod bag deltagelsen.

Den danske OL-deltagelse er organiseret af Danmarks Idrætsforbund (DIF), som er olympisk komité i Danmark, mens Parasport Danmark har stået for den danske deltagelse ved para-OL.

Det ansvar overgår nu til DIF, og det betyder, at DIF fastsætter udtagelseskrav, er udtagelseskomité og sammensætter staben ved para-OL.

Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF, fortæller i en pressemeddelelse, at han er tilfreds med den nye sammensætning.

- Først og fremmest sidestiller vi nu PL-atleterne og OL-atleter. Vi sender hermed både et stærkt signal til omverdenen, men også til atleterne selv, siger Mølholm.

Også økonomisk kan det blive en fordel.

- Desuden forventer vi at kunne skabe flere indtægter fra fonde og andre samarbejdspartnere, så para-atleterne kan præstere endnu bedre under legene, forklarer DIF-direktøren.

I Parasport Danmark er der ligeledes stor tilfredshed med, at DIF sidestiller parasporten med den øvrige olympiske idræt.

- Det er et samarbejde, der er nødvendigt, hvis vores atleter skal kunne blande sig i toppen af international parasport fremover, siger Niels Christiansen, direktør i Parasport Danmark.

Peter Rosenmeier, der har fire deltagelser og fire bordtennismedaljer - heraf to af guld - på cv'et ved para-OL, har store forventninger til, hvad den nye omorganisering vil betyde.

- Det er noget, vi har kæmpet for længe, og vi tager det som en meget positiv anerkendelse og håber samtidig, at det blot er første skridt på vejen mod en bredere integration af parasporten i almenidrætten.

- Her og nu glæder vi os dog først og fremmest til snart at begynde kampagnen frem mod Tokyo med forventningen om flere ressourcer at trække på.

- Og håbet om at kunne betale tilbage med endnu flere medaljer på sigt, siger Rosenmeier.

Da der er under et halvt år til vinterlegene i Sydkorea, fuldfører Parasport Danmark denne paralympiske deltagelse.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Syv-årig dreng faldt gennem isen: Nu...
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Lavede kæmpe brøler mod Messi:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx