Af Ritzau - 26/09-16 04:53; Opdateret: 26/09-16 07:19

Wozniacki avancerer seks pladser på verdensranglisteWozniacki avancerer seks pladser på verdensrangliste

Danskeren fortsætter sit comeback på verdensranglisten i tennis, hvor hun nu er oppe som nummer 22.

storybild

Caroline Wozniacki har været på en rutsjetur i 2016. Nu er hun oppe som nummer 22 på verdensranglisten. (Billede: Free/Li Wei)

Danske Caroline Wozniacki tager et spring på verdensranglisten i tennis for kvinder.

Hun er efter sin sejr i WTA-turneringen Pan Pacific Open i Tokyo nummer 22 i verden. På den seneste rangliste lå hun nummer 28.

I finalen i Tokyo slog Wozniacki det blot 18-årige hjemmebanehåb Naomi Osaka med 7-5, 6-3. Det var danskerens første WTA-titel i halvandet år og titel nummer 24 i karrieren.

Wozniackis finalemodstander rykker hele 19 pladser frem, og hun er nu placeret som nummer 47.

Der er fortsat ingen ændringer i top-ti. Tyske Angelique Kerber topper listen foran Serena Williams fra USA og Garbiñe Muguruza fra Spanien.

Ved den seneste opdatering af listen overtog Kerber for første gang pladsen som nummer et. Serena Williams havde på det tidspunkt ligget nummer et på ranglisten i 186 uger i træk.

Serena Williams bliver 35 år i dag - mandag 26. september - mens Kerber er 28 år.

Caroline Wozniacki har været på en rutsjetur i 2016. I januar tabte hun i første runde i Australian Open til Yulia Putintseva.

Danskeren deltog ikke i French Open på grund af en skade, og i Wimbledon blev det også til et nederlag i første runde til Svetlana Kuznetsova.

Årets sidste grand slam-turnering, US Open, blev dog en succes for danskeren, der nåede frem til semifinalen, hvor hun tabte til Kerber med 4-6, 3-6.

Med søndagens finalesejr i Japan har Caroline Wozniacki vundet mindst én WTA-turnering per sæson i ni år i træk.

Hos herrerne tog Mikael Torpegaard et stort spring op ad listen og avancerede hele 271 placeringer, og han er nu verdens nummer 371.

Det sker, efter at den 22-årige danske Davis Cup-spiller søndag vandt en Challenger-turnering med finalesejr over Benjamin Becker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Opsigtsvækkende 'censur' i...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx