Af Rasmus Dam Nielsen - 21/01-18 13:05

I 15 år er hans navn blevet udtalt forkert: Nu gør landsholdsstjerne noget ved problemetI 15 år er hans navn blevet udtalt forkert: Nu gør landsholdsstjerne noget ved problemet

Havde der været to n'er i efternavnet, så ville vi have haft sagt det rigtigt de sidste 15 år!

storybild

Lasse Svan scorer lige nu masser af mål for Danmark ved EM i håndbold. (Billede: ANTONIO BRONIC)

Lasse Svan stjal alle overskrifter fredag, da han med 11 mål blev suveræn topscorer i den danske EM-sejr over Slovenien.

Efterfølgende stod kommentatorer og eksperter i kø for at rose ham, men alle begik de samme fejl. For selv om Lasse Svans navn ved første øjekast virker lige til, er det tilsyneladende mere kompliceret at udtale end som så. A'et skal nemlig trækkes og ikke siges kort, pointerer Svan selv.

»Det udtales 'Svaan', og for at citere min mor så hedder det 'Svaan', fordi der kun er ét n. Hvis det havde heddet 'Svann', så havde der været to n'er,« siger han til TV2.

Svan har været landskendt i i hvert fald 15 år, siden han i 2003 debuterede i rødt og hvidt. Alligevel er der aldrig nogen, der har lært at udtale hans navn ordentligt:

»De kunne finde ud af det dengang, jeg spillede ungdomshåndbold på Stevns. Men fra da jeg flyttede til Svendborg, var det galt. Der hed jeg 'Schwarn',« siger han.

Således oplyst får kommentatorerne en ny chance søndag for at udtale Lasse Svans efternavn korrekt. Det er, når Danmark kl. 18.15 søndag aften møder Tyskland i anden kamp i mellemrunden, et opgør du naturligvis kan følge direkte på bt.dk.

Kan du lide artiklen? Følg os på Facebook og få mere af det gode fra BT Sporten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx