Af - 06/12-13 19:36

Danmarks konkurrent viste svaghedstegn – men vandtDanmarks konkurrent viste svaghedstegn – men vandt

Serbien var langt fra overbevisende i deres åbningskamp mod Japan, som holdet med nød og næppe vandt med 28-26

storybild

Andrea Lekic var Serbiens mest scorende, da holdet slog Japan fredag aften i VM-åbningskampen i Nis. (arkivbillede) (Billede: Polfoto/AP)

Eksperterne er enige og landtræner Jan Pytlick har stemt i: Kina, Japan og Algeriet skal bare slås. Den helt store udfordring i Gruppe B ved VM i Serbien er de indbyrdes kampen mellem værtsnationen, Danmark og Brasilien.

Dansk VM-profil: Løfter gerne debutantbyrden
Dansk VM-profil: Løfter gerne debutantbyrden

Men der er ingen, der siger, at det skal blive nemt mod de tre små. Fredag aften havde Serbien sit hyr med Japan, som de blot vandt 28-26 over.

Cair Hall – eller den lokale betegnelse: Hala Cair – var godt fyldt op på sine 4.000 pladser, og det serbiske hjemmepublikum skabte en trykkende stemning i den intime sportshal i Nis, en sydserbisk provinsby med 200.000 indbyggere.

Pytlick klar til kinesisk kraftkamp
Pytlick klar til kinesisk kraftkamp

Efter 17 minutter havde hjemmeholdet blot scoret to gange, mens japanerne blæste på Balkan-stemningen og førte med fem. Det holdt ikke helt til pausen, hvor der stod 12-10 til japanerne, men de trak en smule fra igen i starten af anden halvleg.

Men så vågnede serberne. De havde lavet mange fejl og smidt bolden til Japan, men nu vågnede de og med , Svetlana Ognjenovic, Marija Lojpur og Sanja Damnjanovic i målscorerspidsen træk serberne ind på modstanderne og overhalede dem for så stille og roligt at hive sejren hjem med afstand, på trods af at Japan hentede lidt ind på dem helt til sidst, hvor serberne med en firmålsføring vist følte sig komfortabelt på afstand.

Dansk VM-succes afhænger af hende her
Dansk VM-succes afhænger af hende her

For Japan var Shio Fujii, Yuko Arihama, Kaoru Yokoshima og Yuki Tanabe de mest scorende.

LÆS OGSÅ: VM i håndbold: Her er de største profiler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx