Af Ritzau - 18/01-17 11:22

VM-debutant maser sig frem: Kan ikke sidde og kukkelureVM-debutant maser sig frem: Kan ikke sidde og kukkelure

Lasse Anderssons evner som forsvarsspiller har sikret ham meget spilletid i de første tre VM-kampe.

storybild

Selv om det primært er blevet til spilletid i forsvaret, er Lasse Andersson noteret for tre scoringer ved VM. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Han var en af dem, der måtte kæmpe for VM-billetten til det sidste ved Gudmundur Gudmundssons audition i Aarhus, men Lasse Andersson har ikke skullet bruge lang tid på at erobre en markant rolle på landsholdet.

I de tre første kampe i Paris har han fået mere spilletid end fremtrædende folk som Morten Olsen, Kasper Søndergaard, Michael Damgaard og Jesper Nøddesbo.

For Andersson kan både forsvare og angribe, og håndboldtrænere elsker den slags alsidige folk.

- Det går okay. Jeg forsøger bare at holde mig klar hele tiden, uanset hvad min rolle bliver. Indtil nu har det været meget i forvaret, hvor jeg har skullet aflaste Mikkel (Hansen, red.), siger Lasse Andersson.

Venstrebackens talent har været kendt i årevis. Engang var det primært på grund af hans bemærkelsesværdigt hårde skud, men Andersson har i de senere år målrettet arbejdet på at blive en klassisk tovejsspiller.

- Da jeg var lidt yngre, besluttede jeg mig for, at jeg gerne ville være på banen så meget som overhovedet muligt i kampene.

- Om det er i forsvaret eller angrebet eller begge steder - jeg tager det hele med, siger Andersson.

Ved VM har han været i aktion i sammenlagt knap en time, men spilletiden er hakket op i småbidder, hvor den 22-årige Barcelona-spiller kommer ind i nogle få minutter ad gangen.

- Jeg er egentlig aldrig i tvivl om, hvad jeg skal gøre, for vi har snakket det hele igennem på holdmøderne inden kampen.

- Det handler om at være mentalt med i kampen, bakke op om de andre og ikke bare sidde og kukkelurer. Så kommer pulsen også højere op, og det gør det nemmere at komme ind, siger Lasse Andersson.

Danmark spiller sin fjerde VM-kamp onsdag klokken 17.45, hvor modstanderen er Bahrain.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: Modegigant booker ikke prins...
bt.dk
10 sunde vaner, som du skal droppe...
bt.dk
Kendt tv-vært går imod sit eget parti...
bt.dk
Venner gennem 30 år: Eddie Skoller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx