Af Ritzau - 30/03-17 19:28; Opdateret: 30/03-17 23:01

Jan Bech Andersen gør comeback i Brøndbys bestyrelseJan Bech Andersen gør comeback i Brøndbys bestyrelse

Efter et års pause oven på Oscar-sagen genindtræder Jan Bech Andersen i Brøndbys bestyrelse.

storybild

Jan Bech Andersen er tilbage i Brøndbys bestyrelse. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Jan Bech Andersen er tilbage i fodboldklubben Brøndbys bestyrelse.

Torsdag aften blev klubbens hovedaktionær valgt ind i bestyrelsen på Brøndbys ordinære generalforsamling, oplyser klubben i en selskabsmeddelelse.

- Det giver god mening, at jeg sidder med ved det runde bord i bestyrelsen, når jeg ejer mere end 50 procent af aktierne, siger Jan Bech Andersen til Ekstra Bladets hjemmeside.

- For mig er det ikke vigtigt at være formand. Det er vigtigere at holde fokus på klubben og den strategi, vi lagde i 2015.

- Det er ikke de store ændringer at være i tilbage i bestyrelsen. Da jeg trådte ud sidste år, var det min egen beslutning, selv om jeg blev opfordret til at blive.

- Men siden generalforsamlingen sidste år har jeg fordoblet mit ejerskab fra 26 til 52 procent. Og det var ikke fordi, jeg skulle investere mere for at involvere mig mindre, siger Jan Bech Andersen.

Han får comeback i bestyrelsen, et år efter at han måtte trække sig som klubbens bestyrelsesformand.

Det skete efter den meget opsigtsvækkende "Oscar-sag" fra marts sidste år. Her blev forretningsmanden under dæknavn afsløret i at have skrevet stærkt kritiske kommentarer i et debatforum for fans.

Jan Bech Andersen kritiserede blandt andre Brøndbys tidligere sportschef Per Rud. Han gav ham skudsmålet "komplet og helt aldeles inkompetent".

Også Brøndbys daværende cheftræner, Thomas Frank, blev skarpt kritiseret af den skriveglade formand.

Thomas Frank valgte derefter hurtigt at stoppe som cheftræner.

- Det er ikke i orden, at jeg på denne måde har kastet om mig med det beskidte vasketøj i et fanforum og brudt tilliden med Thomas Frank.

Sådan lød det fra Jan Bech Andersen, efter at den usædvanlige historie var kommet til offentlighedens kendskab.

Få uger senere meddelte Jan Bech Andersen, at han ikke genopstillede som formand.

Med torsdagens comeback genindtræder han ikke blot som menigt bestyrelsesmedlem. Han bliver også formand for det sportslige udvalg.

Den tidligere generalsekretær i Dansk Boldspil-Union Jim Stjerne Hansen stillede ikke op til genvalg til bestyrelsen. Adam Falbert, Jesper Nygård og Michael Vinther blev valgt ind.

De tre udgør nu bestyrelsen sammen med Jan Bech Andersen, Jesper Møller (formand), Morten Albæk (næstformand), Sune Blom, Thorleif Krarup samt Christian Barrett og Sten Lerche.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye forbindelser under lup: Særlig...
bt.dk
Venner gennem 30 år: Eddie Skoller...
bt.dk
Teenageren Emma trodsede sine...
bt.dk
Kritikken hagler ned over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx