Af Ritzau - 16/09-16 14:54

Johan Elmander vender hjem til Örgryte efter 17 årJohan Elmander vender hjem til Örgryte efter 17 år

I 2017 skal Johan Elmander spille for Örgryte i Sveriges næstbedste række. Kontrakten gælder seks måneder.

storybild

Johan Elmander har i to omgange tørnet ud for Brøndby. Senest i forårssæsonen i år. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Den tidligere Brøndby-spiller Johan Elmander er efter en lang karriere i udlandet tilbage i Örgryte IS, hvor han som teenager slog igennem og blev solgt til Feyenoord i år 2000.

Den 35-årige angriber, der har været klubløs siden kontraktudløbet i Brøndby ved udgangen af sidste sæson, har fået en kontrakt, der først gælder fra januar 2017 frem til og med 31. juli 2017.

Klubben ønskede at benytte Elmander allerede nu, men en dispensation er blevet afvist af Det Svenske Fodboldforbund (SvFF), skriver nyhedsbureauet TT.

- Jeg har sammen med min familie besluttet, at vi skal blive i Sverige, og der står Örgryte mit hjerte nærmest. Jeg har haft en god tid her tidligere, jeg er "öisare", så derfor føles det naturligt, siger Elmander til Örgrytes hjemmeside.

Han forventer, at han skal påtage sig en far-rolle i klubben.

- Forhåbentlig kan jeg være med til at lære fra mig og give de yngre råd. Jeg mindes selv, at det var svært. Som ung vidste jeg ikke, hvad som ventede, og jeg vidste ikke, hvor hårdt arbejde der skulle til for at vinde. Forhåbentlig vil de lytte til en gammel ræv, siger Elmander.

Örgryte spiller i Sveriges næstbedste række og trænes af Marcus Lantz, der også tidligere har spillet med Johan Elmander i Brøndby.

Elmander, der i første omgang spillede for Brøndby fra 2004 til 2006, har også spillet for blandt andre Toulouse, Bolton, Norwich og Galatasaray. Han har spillet 85 landskampe for Sverige.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx