Af Ritzau - 09/01-17 12:28; Opdateret: 09/01-17 14:31

Ronaldo ligger lunt til Fifa-kåring og Messi bliver vækRonaldo ligger lunt til Fifa-kåring og Messi bliver væk

Cristiano Ronaldo er storfavorit til at løbe med mere hæder for 2016, når Fifa mandag lancerer nye kåringer.

storybild

Cristiano Ronaldo har haft et fantastisk 2016, hvor han både vandt Champions League og EM-guld. (Billede: Scanpix/Kazuhiro Nogi)

De færreste kan forestille sig, at en anden end Cristiano Ronaldo kan sole sig i hæderen som verdens bedste mandlige fodboldspiller mandag aften.

Her lancerer Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) sin nye række af priser, der samlet går under navnet "The Best Fifa Football Awards".

Ronaldo skal kæmpe om prisen som årets bedste spiller, som Fifa i sin nye række af priser kalder for "The Best Fifa Men's Player 2016".

Her er Ronaldo oppe imod Lionel Messi samt Atlético Madrid-stjernen Antoine Griezmann.

Ronaldos favoritværdighed steg yderligere mandag. På sin officielle hjemmeside meddelte FC Barcelona, at ingen af klubbens spillere, der er i spil til hæder i Zürich, møder op til prisoverrækkelsen i Schweiz.

FC Barcelona meddelte, at klubben prioriterer forberedelserne til onsdagens møde med Athletic Bilbao i Copa del Rey.

Dermed vil Lionel Messi ikke være til stede i Zürich.

2016 har været et fantastisk år for Ronaldo. Han vandt Champions League med Real Madrid, blev europamester i fodbold med Portugal og vandt i december VM for klubhold med Real Madrid.

I det tætte og langstrakte parløb med Messi om at være klodens bedste fodboldspiller synes Ronaldo derfor at være et skridt foran denne gang.

Den 31-årige superprofil i Real Madrid blev i december kåret til verdens bedste fodboldspiller i 2016, da han modtog det franske fodboldmagasin France Footballs Ballon d'Or-pris.

Prisen hed blot Ballon d'Or, hvor den tidligere også havde Fifa med i sit navn. Det skyldes, at Fifa og France Football har afbrudt samarbejdet og derfor er fortsat med hver sin pris indtil videre.

Hos kvinderne er tyske Melanie Behringer nominere. Hun skal kæmpe med den brasilianske veteran Marta samt amerikanske Carli Lloyd om hæderen.

Hos de mandlige trænere er Real Madrids Zinedine Zidane nomineret sammen med Leicesters manager, Claudio Ranieri, og Fernando Santos, der er portugisisk landstræner.

Kåringen foregår i Zürich i Schweiz mandag aften.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet kan næsten ingenting: Sådan...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
OL-stjerne anmeldt: Lille detalje på...
bt.dk
'Ung mor' indrømmer: Jeg tog stoffer
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx