Af Ritzau - 25/03-17 12:35

Hareide skal lægge endnu en angrebskabale efter afbudHareide skal lægge endnu en angrebskabale efter afbud

Åge Hareide skal prøve sin sjette angrebskonstellation, når Danmark søndag spiller VM-kvalifikation i Rumænien

storybild

Andreas Cornelius starter efter alt at dømme inde søndag aften i Rumænien. Men det vides ikke, hvem og hvor mange angrebspartnere han skal have. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Med skader til et par af Danmarks varmeste angribere er landstræner Åge Hareide tvunget til igen at finde en ny angrebskabale til den vigtige VM-kvalifikationskamp i Rumænien søndag.

I nordmandens ti landskampe som dansk landstræner har han benyttet sig af fem forskellige angrebskonstellationer fra start. Søndag skal han prøve en sjette.

Skader og manglende spilletid forhindrer Yussuf Poulsen og Viktor Fischer i at være med, og Morten "Duncan" Rasmussen er ikke udtaget.

I tillæg måtte et sikkert kort som Nicolai Jørgensen lørdag melde afbud, og Kasper Dolberg har allerede forladt landsholdslejren skadet.

- Vi har i min tid skiftet mere ud blandt angriberne, end jeg har ønsket. Som træner ønsker man sig stabilitet. Vi har været ramt af skader og uheldige situationer blandt vores angribere, sagde Åge Hareide fredag, mens Nicolai Jørgensen endnu blot var meldt tvivlsom.

Hareide har fundet mange faste holdepunkter i landsholdets forsvar og på midtbanen. Logisk set skifter man også mere mellem angriberne, for her er den aktuelle form mere afgørende, mener Åge Hareide.

- Derfor er det jo også uheldigt, at vores to mest scorende i øjeblikket - Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen - har været ramt af problemer. Det gør det kun endnu sværere for os at finde den rigtige konstellation, forklarer landstræneren.

I alt har 12 spillere optrådt som angriber i løbet af Åge Hareides ti landskampe for Danmark.

Da landsholdet i november slog Kasakhstan 4-1, spillede Åge Hareide med tre angribere fra start i en 4-3-3-formation. I hans ni øvrige kampe har han svoret til 3-5-2.

Uanset hvilken model Hareide vælger, synes én angriber at være sikker i søndagens startopstilling: Fysisk stærke Andreas Cornelius.

- Andreas Cornelius var med mod Kasakhstan, og der leverede han en rigtig god præstation. Han har også været i god form for FCK, hvor han har spillet godt i ligaen og i store internationale kampe.

- Det håber jeg også, at han kan vise på søndag, siger Hareide.

Hans øvrige muligheder i front er Martin Braithwaite, Pione Sisto, Marcus Ingvartsen og Lasse Vibe. Ingen af dem har spillet fra start i en landskamp under Åge Hareide.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Omar blev dødsdømt for terror: Nu bor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx