Af - 06/06-16 09:51; Opdateret: 06/06-16 15:02

Danmarks førstekeeper: 'Savner at spille i marken'Danmarks førstekeeper: 'Savner at spille i marken'

I morgen spiller Stina Lykke Petersen sin landskamp nummer 54. Hun er stadig nervøs, før kampen starter. (Og så har hun stadig en hemmelig drøm om at spille i marken.)

storybild

Hun spiller i grønt - men drømmer af og til om at spille i rødt... (Billede: 9200 Adam Ihse/tt)

Selv om Stina Lykke Petersen i morgen skal være Danmarks nummer et for 54. gang - så kan den 30-årige landsholdsmålmand stadig godt savne at være en af de 10 andre.

- Jeg har stået på mål fra jeg var 13-14 år, men jeg savner da at være ude i marken, indrømmer Danmarks bedste kvinde i målet, som nu ikke ligefrem er ked af tjansen som målmand.

- Det er bare specielt at stå derinde. Når du laver vigtig redninger og hjælper dit hold, det er det fedeste. Nogle gange er man mere med i spillet som markspiller, men jeg nyder også at stå dernede, når mine holdkammerater spiller som de gjorde mod Slovakiet, siger hun med henvisning til 4-0-sejren i EM-kvalifikationskampen over Slovakiet i sidste uge.

I morgen gælder det Polen, og med en sejr der, så ser det ganske fornuftigt ud for Danmarks chancer for at tage en plads ved næste sommers EM-slutrunde.
Stina Lykke Petersen var en del af den trup, der vandt bronze ved sidste EM i 2013, så hun har masser af erfaring at støtte sig til, alligevel er hun stadig nervøs før, hver eneste kamp.

- Det er stadig med kriller i maven inden kampen, så man næsten ikke har lyst til at gå ind. Man er ikke helt sikker på, om man er god nok til det. Så kommer man ind og kigger de andre i øjnene, og så er man god nok, og så er det bare fedt, siger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx