27/06-15 22:32

Speedway: Dansker på hospitalet efter voldsomt styrtSpeedway: Dansker på hospitalet efter voldsomt styrt

Peter Kildemand var lørdag uheldig i kvalifikationen til næste års VM-serie. Leon Madsen vandt semifinale.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det var optur og nedtur for de danske speedwaykørere lørdag aften i Riga, hvor der blev kørt semifinale i kvalifikationen til næste års VM-serie.

Sportslig optur havde Leon Madsen, der var aldeles suveræn og vandt semifinalen med fire sejre og en andenplads i sine fem heats. Dermed er han klar til finalen i september, hvor der køres om tre pladser i næste års VM-serie.

For de to øvrige danskere endte lørdagen anderledes skidt.

Mens Kenneth Bjerre blot var ude for sportslig nedtur med en sløj og ubrugelig 13.-plads i det 17 mand store felt, så gik det endnu værre for Peter Kildemand, der i sit første heat var ude for et alvorligt styrt.

Fynboen slog hovedet, og han er nu stærkt tvivlsom til næste lørdags grandprix i Cardiff, hvor han ellers i sin rolle som VM-reserve var udset til at skulle erstatte Jaroslaw Hampel, der har pådraget sig dobbelt lårbensbrud.

Kildemand blev straks efter sit styrt kørt på hospitalet, men han meddelte senere lørdag aften på Twitter, at han ikke er kommet noget alvorligt til.

- Jeg er okay. Mit hoved fik et ordentligt slag, så jeg skal tage den med ro i de kommende dage, skriver Peter Kildemand.

Senere lørdag køres i Italien endnu en semifinale forud for næste års VM-serie, her er Michael Jepsen Jensen og Jesper B. Monberg blandt kørerne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx